La Generalitat comença les obres per millorar la seguretat de la carretera BV-5105 a l'alçada de Santa Agnès

Última revisió 29-11-2022 19:57
29/11/2022

Es reduirà la velocitat a 60 km/h i es renovarà la senyalització vertical i horitzontal.

Tal i com es va acordar en la darrera reunió entre el consistori i la Direcció General d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, els treballs de millora dels accessos a Santa Agnès de Malanyanes començaran els propers dies. L’objectiu és millorar la seguretat del trànsit, tot reduint la velocitat i reforçar la senyalització horitzontal i vertical de la carretera BV-5105. Els treballs s’allargaran fins al 9 de desembre.

Així, tot el tram entre la rotonda d’enllaç amb la C-60 i la rotonda d’enllaç amb l’autopista AP-7 serà de màxim 60 km/h, i es renovarà tota la senyalització vertical a tal efecte. També s’instal·laran senyals amb fons reflectant de color groc per alertar de les interseccions. En el tram d’aproximació a la intersecció amb l’avinguda Antoni Gaudí (la primera venint de la Roca), s’instal·laran balises reflectants a tota la zona zebrada de la carretera, i les bandes transversals seran rugoses per alertar als conductors que les trepitgin.

L’Alcalde del municipi, Albert Gil, ha manifestat la seva satisfacció pel compliment de l’acord, i ha explicat: “Això només és el primer pas, és el mínim que la Generalitat havia de complir per millorar la seguretat a la zona. Ara, treballarem per solucions definitives que permetin al veïnat accedir i sortir de casa seva amb comoditat i major seguretat”.

En efecte, en la reunió es van establir aquests acords a curt termini, però també a llarg termini, que encara s’han d’estudiar exhaustivament abans d’anunciar-se. Sobre la taula es troben les propostes d’instal·lar un radar, la millora de la senyalització horitzontal i la construcció d’una rotonda a la primera intersecció amb l’avinguda d’Antoni Gaudí.