Acord ferm per millorar la seguretat de la mobilitat als accessos de Santa Agnès de Malanyanes

Última revisió 15-11-2022 14:48
15/11/2022

L’Ajuntament de la Roca del Vallès i la Generalitat de Catalunya s’han reunit per pactar les actuacions que s’han de fer a curt i mitjà termini a la carretera BV-5105.

Es faran les actuacions urgents i necessàries per millorar la seguretat de la carretera de Santa Agnès. Així ho ha assegurat la Generalitat de Catalunya, després de la reunió que s’ha mantingut aquest matí a la seu de la Direcció General d'Infraestructures de Mobilitat, entre representants del consistori i l’executiu català. Els acords han estat:

  • Actuació a curt termini: les pròximes setmanes s’iniciaran diversos treballs. Es reduirà la velocitat màxima de circulació a 60 km/h, s’indicarà amb nous senyals verticals amb fons reflectant i es posaran bandes reductores de velocitat al ferm.
  • Actuacions a mitjà termini: A partir d'aquí, es preveuen altres actuacions de més abast, però encara s’han d’estudiar exhaustivament abans d’anunciar-se. Sobre la taula es troben les propostes d’instal·lar un radar, la millora de la senyalització horitzontal i la construcció d’una rotonda a la intersecció amb l’Avinguda d’Antoni Gaudí.

L’alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil, s’ha mostrat satisfet a la sortida de la reunió i ha explicat: “El veïnat podrà accedir al nucli amb molta més seguretat en poques setmanes, és el més rellevant. Necessitàvem aquestes actuacions urgents, i ara treballem amb les solucions definitives. Vull agrair la predisposició del nou Secretari General de Mobilitat i Logística i la resta del departament per fer-ho possible”.

A la reunió hi ha participat, a més del batlle: la primera tinent d’alcalde, Marta Pujol; el regidor d’Urbanisme, Xavier del Villar; la regidora de Santa Agnès, Raquel Vilardebó; el regidor de mobilitat, Daniel Valls; el director general d’Infraestructures de Mobilitat, David Prat; el Secretari General de Mobilitat i Logística, Marc Sanglas; el cap de Serveis Territorials, Daniel Gallego; tècnics del Servei Territorial de Carreteres de Barcelona i representants tècnics i jurídics del consistori.