La Policia Local intensifica els controls i, conjuntament amb la incorporació de dos agents cívics, es vol contribuir a reduir el risc de contagi de la Covid-19.

L’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva atès el gran augment de positiu.

">

Reforç a la vigilància per fer complir les mesures de seguretat sanitària

Última revisió 27-10-2020 16:32
27/10/2020

La Policia Local intensifica els controls i, conjuntament amb la incorporació de dos agents cívics, es vol contribuir a reduir el risc de contagi de la Covid-19.

L’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva atès el gran augment de positiu.

Les dades de contagis de la Covid-19 mostren que la situació és molt preocupant. En les darreres setmanes tan el nombre de positius com el risc de contagi han augmentat a nivells superiors al mes de març i abril, i l’Estat i la Generalitat han endurit les mesures de seguretat per intentar contenir l’expansió del coronavirus. Amb aquest context, l’Ajuntament de la Roca del Vallès està treballant per contribuir a la prevenció dels contagis, i reforçarà la informació i la vigilància perquè es compleixin les mesures de seguretat.

L’alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil, ha demanat “responsabilitat i seny” al conjunt del veïnat, “en uns moments molt complicats, on el sistema sanitari s’està col·lapsant i s’està posant en risc la salut de tots i totes”. En aquest sentit el batlle ha explicat que “cal que seguim les indicacions de les autoritats sanitàries, hem de portar la mascareta, rentar-nos les mans i mantenir les distàncies. És imprescindible. Si ho fem, sortirem més aviat que tard d’aquesta situació”.

Reforç dels controls

Des de l’inici de la pandèmia, la Policia Local ha fet tasques informatives sobre les mesures que cal seguir per prevenir els contagis. Més endavant va iniciar les accions sancionadores, tan a persones com a comerços que no les seguien. Davant l’augment descontrolat de casos positius, el cos reforçarà el patrullatge i advertirà a qui no porti la mascareta o estigui bevent i menjant pel carrer que si no rectifica serà multat. La Policia reforçarà la seva presència en els tres nuclis, especialment a les zones on s’ha constatat que es congreguen grups de més de 6 persones.

Incorporació d’agents cívics

En les properes setmanes començaran a oferir servei dues persones agents cívics del municipi. La seva tasca serà informativa i orientadora sobre la normativa municipal de civisme, amb l’objectiu de donar-la a conèixer i contribuir a resoldre possibles conflictes que puguin ocórrer en l’espai públic. Donat l’actual context de la pandèmia, els agents contribuiran a informar sobre les mesures sanitàries, contribuint a la labor policial i procurant que totes les persones les segueixin per reduir el risc de contagi.

Sol·licitud d’ajuda als i les joves

L’Alcalde Albert Gil i el regidor d’Educació, Albert Bassa, van reunir-se amb els i les joves estudiants de l’Institut la Roca per demanar-los el seu suport per reduir els contagis del coronavirus. Els representants polítics van anar classe per classe per informar sobre la situació sanitària al municipi i demanar que contribueixin en tot el que puguin perquè totes les persones segueixin les normes, i poder superar aquesta situació difícil. Les trobades van servir, també, per resoldre molts dubtes que tenia el jovent i recollir inquietuds sobre la seva visió de com s’està gestionant la pandèmia.