Només es podrà circular pel carrer per causes justificades, com una urgència mèdica o anar a treballar.

">

La Generalitat estableix un nou confinament entre les 22 i les 06 h

Última revisió 26-10-2020 12:51
26/10/2020

Només es podrà circular pel carrer per causes justificades, com una urgència mèdica o anar a treballar.

Ens trobem en un moment molt complicat pel que fa al contagi de la Covid-19, i des del govern central s’ha decretat l’estat d’alarma. Amb l’objectiu de reduir el risc de contagi, la Generalitat vol reduir la mobilitat no essencial i acabar amb les trobades socials nocturnes. Així, ha establert un toc de queda a partir de les 22 h, que s’allarga fins a les 6 h del matí. En aquesta franja horària ningú podrà sortir de casa sense causa justificada, i els únics motius en que sí que estarà permès son:

  • Assistència sanitària d’urgència.
  • Adquisició de productes farmacèutics per raó d’urgència (la més propera al domicili).
  • Desplaçament per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l’empresa.
  • Desplaçaments de professionals, i personal voluntari acreditat, per fer serveis essencials, sanitaris i socials.
  • Cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables.
  • Actuació urgent davant d’òrgans judicials.
  • Retorn al domicili de centres educatius i de les activitats culturals i espectacles públics.
  • Retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge.
  • Cura d’animals de companyia el temps imprescindible (de les 4h a les 6h de la matinada), amb desplaçament individual proper al domicili.

Horari màxim d’obertura al públic

Els serveis, el comerç local i la restauració poden obrir fins a les 21 h, tot i que en aquest darrer cas els lliuraments a domicili es poden fer fins a les 22 h. Les activitats culturals es poden fer fins a les 22 h i es permet el retorn de les persones assistents entre les 22 i les 23 h. La limitació horària no afecta els serveis essencials i d’urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

Des de Protecció Civil assenyala que si se surt de casa, cal portar el certificat de declaració autoresponsable o qualsevol altre document acreditatiu (mèdic, d’empresa...) que justifiqui el desplaçament per presentar-lo en els controls policials.