Independentment de la fase en la que ens trobem el 23 de juny, no hi haurà festes a l’espai públic i es demana que es vagi molt amb compte amb les mascaretes i els gels hidroalcohòlics.

">

La revetlla de Sant Joan se celebrarà sense activitats multitudinàries i mantenint les distàncies

Última revisió 10-06-2020 18:59
10/06/2020

Independentment de la fase en la que ens trobem el 23 de juny, no hi haurà festes a l’espai públic i es demana que es vagi molt amb compte amb les mascaretes i els gels hidroalcohòlics.

Enguany no hi haurà celebració pel Corpus i la revetlla de Sant Joan l’haurem de viure de manera diferent. És possible que sigui la primera festa popular que hi haurà amb la majoria de mesures de confinament aixecades, però tot i això no hi haurà actes a l’espai públic per minimitzar el risc de contagi del coronavirus. Recordeu que l’Ajuntament de la Roca del Vallès ha decidit suspendre les festes populars d’aquest estiu i s’estan concentrant els esforços per realitzar la festa major al setembre, per garantir la salut de tothom.

Des del departament d’Interior de la Generalitat es fa una crida a que les persones no facin grans concentracions per celebrar la revetlla, apel·lant a que sigui un Sant Joan de caire familiar i amb grups reduïts. En el cas de la Roca del Vallès, per exemple no hi haurà l’habitual festa a la plaça de Sant Jordi amb el sopar popular i la foguera, però tot i això si s’hi va a llençar petards cal mantenir les distàncies socials i sobretot anar amb compte amb els petards.

L’alcalde, Albert Gil, ha animat a extremar les precaucions tot explicant que “Aquest any més que mai hem de fer una festa segura. Evitar els accidents i els incendis és el millor homenatge que podem fer als serveis sanitaris i d’emergència que fa molts dies que treballen intensament; la nit de Sant Joan no podem col·lapsar-los, perquè als centres hospitalaris encara hi ha gent lluitant i fent molt esforços per fer front a la COVID-19”.

Recomanacions de seguretat

En aquest sentit és molt important recordar que hi ha dos factors de risc més afegits als habituals de la nit de Sant Joan: les mascaretes i el gel hidroalcohòlic. Ambdós components, que s’han de fer servir habitualment i sobretot quan ens trobem a la via pública, són molt inflamables, fet pel qual s’haurà de tenir una especial cura si es manipulen petards. Així, alhora de fer servir pirotècnia es recomana no rentar-se abans les mans amb aquests gels, i no portar mascareta en el moment de l’encesa.

Pel que fa a les recomanacions habituals de seguretat, recordar que s’ha de dur una metxa llarga per a encendre els petards, allunyar-se d’ells abans que explotin i, en cas que no ho facin per algun error, no tornar-los a tocar. Es recomana dur una ampolla d’aigua per evitar petits incendis i rentar-se les mans per eliminar possibles restes de pólvora. Trobareu tots els consells en aquest enllaç.