Per garantir la salut pública s’ha decidit suspendre les festes de la Torreta i Santa Agnès d’aquest estiu, i la festa de la Roca de setembre canviarà de format

">

L'Ajuntament treballarà amb les entitats per reimaginar les festes populars d'enguany

Última revisió 18-05-2020 10:18
15/05/2020

Per garantir la salut pública s’ha decidit suspendre les festes de la Torreta i Santa Agnès d’aquest estiu, i la festa de la Roca de setembre canviarà de format

La incidència de la pandèmia de la COVID-19 ha alterat la vida social, econòmica i cultural de la Roca del Vallès, i l’Ajuntament està treballant per pal·liar els seus efectes durant els propers mesos. Un dels àmbits que s’ha vist afectat per les mesures de prevenció del contagi ha estat el de les festes populars, atès que no es poden fer celebracions al carrer i grans concentracions de persones. Atès la incertesa i per garantir la salut de la població, l’Ajuntament ha decidit suspendre la Festa Major de la Torreta i la Festa Major de Santa Agnès de Malanyanes, que s’havien de celebrar aquest estiu.

Tot i això, el consistori manté l’esperança de poder fer alguna celebració per la Festa Major de la Roca, prevista pel setembre, tot i que en cap cas serà amb el format d’anys anteriors. De fet l’Ajuntament convocarà properament a totes les entitats del municipi per tal de treballar conjuntament amb quines activitats poder organitzar. La intenció és que al setembre es puguin fer actes de format reduït a tots els nuclis, i també aprofitar l’experiència d’aquests mesos de comunicació via xarxes socials per oferir més propostes per internet.

La regidora de Cultura i Festes Populars, Laura Álvarez, ha explicat que “ha estat una decisió complicada però sempre hem volgut assegurar la salut de tothom. La festa es regirà pels criteris de seguretat sanitària del moment, amb l’esperança que la gent pugui tornar a connectar socialment i puguem seguir gaudint de la cultura i les celebracions populars a cada nucli”.

L’Ajuntament ja ha comunicat aquests plans a les entitats, i properament es convocarà una comissió de festes amb la que s’espera que moltes persones hi participin i aportin les seves idees per poder organitzar una celebració especial al mes de setembre.

Vídeos

VOTV - La Roca celebrarà les tres festes majors del municipi al setembre (19 maig 2020)