Ja es poden sol·licitar ajuts econòmics per fer front a despeses relacionades amb l’alimentació, la salut i les comunicacions per a famílies qui hagin vist reduïts els seus ingressos

">

L'Ajuntament ofereix suport a les famílies més afectades per les mesures de confinament

Última revisió 01-05-2020 11:44
28/04/2020

Ja es poden sol·licitar ajuts econòmics per fer front a despeses relacionades amb l’alimentació, la salut i les comunicacions per a famílies qui hagin vist reduïts els seus ingressos

L’Ajuntament de la Roca del Vallès vol donar suport als veïns i veïnes més afectats per la crisi sanitària i ha decidit l’atorgament d’ajudes econòmiques a la ciutadania que hagi vist els seus ingressos vitals minvats i es trobin en situació de manca de recursos econòmics, sense poder atendre a les necessitats bàsiques pròpies i de les seves famílies. Els ajuts es destinaran a cobrir les despeses d’alimentació, higiene, farmàcia, habitatge i subministraments. Hi ha dues línies:

  • Ajuts per atendre situacions crítiques i que s’han de resoldre de manera quasi immediata, que seran aportacions directes amb valoració econòmica, familiar i social.
  • Ajuts per atendre situacions greus però menys urgents, per cobrir les necessitats bàsiques, i es realitzarà mitjançant concurrència.

La regidora de Serveis Socials, Roser Moreno, i el regidor d’Inserció Laboral, Daniel Valls, han explicat que “la Roca del Vallès no deixarà ningú enrere. El govern municipal fa tot el possible per detectar les noves necessitats que genera la crisi sanitària i donar-hi resposta amb la màxima celeritat”.

Qui pot sol·licitar els ajuts?

Les persones interessades hauran de sol·licitar-ho a l’Ajuntament mitjançant el registre electrònic. Per resoldre qualsevol dubte de la seva tramitació, l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania presta atenció telefònica: 938 422 016. Ho pot sol·licitar qualsevol persona major d’edat empadronada a la Roca del Vallès qui hagi vist els seus ingressos força minvats durant el confinament.

Quin és l’import dels ajuts per atendre situacions greus?

Després d’aportar la documentació requerida per acreditar la necessitat de l’ajut, i després que es faci la baremació corresponent,  l’ajut serà de fins un màxim de 1.500 euros per família. Els diners s’hauran de destinar a:

  • Despeses de lloguer o hipoteca de l’habitatge fins un màxim de 700 euros
  • Despeses de subministres (aigua, llum, gas) i accés a internet, fins un màxim de 200 euros
  • Alimentació i higiene fins un màxim de 100 euros per cada membre de la unitat. familiar i fins un màxim de 600 euros

Quan es poden sol·licitar i quan es rebran els ajuts?

Ja es poden sol·licitar a l’Ajuntament i la resolució es tramitarà amb caràcter d’urgència. Es calcula que, un cop estigui aprovat, l’ajut per a situacions crítiques s’ingressarà a la família immediatament, i l’ajut per a casos menys urgents a mitjans del mes de maig.

On es pot obtenir més informació dels ajuts?

Trucant a l’Ajuntament al telèfon 938 422 016 i consultant les bases de la convocatòria

Vols sol·licitar els ajuts?

Si vols sol·licitar els ajuts clica aquí

 

Vídeos

VOTV - L'Ajuntament de la Roca entrega les primeres ajudes per la COVID-19 (21 maig 2020)