Ja és aquí la festa més esbojarrada de la Roca del Vallès!

Última revisió 14-02-2020 13:42
14/02/2020

El dissabte 22 de febrer serà el gran dia del Carnestoltes amb les rues de la Torreta i la Roca

Les inscripcions gratuïtes al concurs de disfresses i comparses de la Roca es poden fer fins el dia 20

Arriba una nova edició del Carnestoltes de la Roca del Vallès, la celebració popular on les disfresses i la diversió són les grans protagonistes. Enguany el gran dia serà el dissabte 22 febrer, on s’espera que milers de veïns i veïnes participin de les activitats organitzades per l’Ajuntament i la Comissió de Carnestoltes. La regidora de Cultura i Festes Populars, Laura Álvarez, anima a tothom a participar dels actes i explica que «volem que aquesta festa creixi cada any i per això volem la implicació de cada cop més gent s’hi sumi i aporti alegria i originalitat al nostre Carnestoltes».

Els actes s’iniciaran però el dilluns 17 de febrer, amb el taller de Carnestoltes que organitza la Biblioteca. Apunteu-vos-hi prèviament i podreu fer elements carnavalescos per lluir-los durant tota la setmana! El dissabte 22 és el dia gros, amb diverses activitats a la Torreta i a la Roca.

A la Torreta la convocatòria és a les 17 h a la plaça Valldeoriolf, i mitja hora més tard s’iniciarà la rua que pararà al carrer Granada, i a l’eix cívic (davant de l’escola), per arribar finalment al Centre Cultural. Allí hi haurà el berenar popular i el concurs de disfresses i més sorpreses!

El punt de trobada per la rua de la Roca serà a les 16.30 h a la plaça de Sant Jordi, on també es farà la cremada del Rei Carnestoltes. Tot seguit hi haurà la rua, que arribarà al Centre Cultural la Roca i es celebrarà un berenar popular seguit del concurs de disfresses infantils. A les 21 h es celebrarà el sopar popular en el mateix Centre Cultural, organitzat per part d’una de les entitats col·laboradores de la Comissió de Carnestoltes. I seguidament, hi haurà el concurs de disfresses d’adults i ball i música per tots i totes les participants.

 

Com participar a la rua?

Poden participar a la rua de Carnestoltes totes aquelles persones, colles i/o comparses que així ho desitgin amb un mínim de 2 persones per comparsa. Les entitats i associacions del municipi que així ho demanin optaran a una subvenció de 300 euros, en concepte de confecció de carrossa de Carnestoltes. Les colles i comparses participaran de forma cívica a la cercavila, abstenint-se de realitzar qualsevol acció que en pugui pertorbar el normal desenvolupament.

Hi haurà sis premis en categoria infantil, dels quals seran 3 premis per disfresses individuals i tres premis per comparses infantils. També hi haurà sis premis més en categoria d’adult, tres per individuals d’adult i 3 premis per comparses d’adults.

Cal inscriure’s prèviament (la inscripció és gratuïta). Les inscripcions es faran a la regidoria de Cultura mitjançant el correu electrònic: cultura@laroca.cat. També es podran formalitzar a l’oficina d’Atenció al Ciutadà OAC, en horari de 9 a 14h de dilluns a divendres i dilluns i dijous de 16 a 18.30 h.