Visquem un Sant Joan amb família, amistats, respecte i seguretat

Última revisió 20-06-2020 17:06
20/06/2020

L’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva durant la revetlla, demana un consum moderat d’alcohol i expressa tolerància zero contra les agressions masclistes.

S’acosta la revetlla de Sant Joan i serà la primera gran festivitat que podrem gaudir plenament desconfinats. Han estat mesos molt durs per la població i per aquest motiu s’espera que s’organitzin diverses festes a tot el municipi. Per motius de salut pública l’Ajuntament no organitzarà cap acte massiu com per exemple el de la plaça Sant Jordi, però tot i així habilitarà un dispositiu de seguretat especial per garantir el bon desenvolupament de la revetlla. Com va expressar la Generalitat, enguany es demana a la ciutadania que visqui la festa en petit format, en grups reduïts de família i amistats i no posant en risc la salut de ningú, per no tensar el sistema sanitari.

L’Alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil, ha explicat que “tots i totes tenim moltes ganes de viure intensament la festa, però mai perdem de vista que la pandèmia no ha acabat i no podem abaixar la guàrdia. Celebrem la revetlla, sí, però minimitzant els riscos i gaudint d’una nit especial amb els nostres éssers estimats”.

Prevenció del consum d’alcohol

Des de les regidories de Salut Pública i Seguretat Ciutadana s’ha establert un pla d’actuació per prevenir la venda d’alcohol als menors d’edat. S’ha fet arribar una carta a tots els establiments del municipi amb permís de venda d’alcohol recordant-los la prohibició i l’obligatorietat de respectar els horaris de tancament. A més la Policia Local està realitzant visites als esmentats establiments per recordar en persona aquestes prohibicions. Durant els propers dies es realitzaran controls específics i s’interposaran sancions en cas de constatar que es produeixen infraccions.

Per altra banda, el consistori demana als adults que en les festes que s’organitzin es faci un consum moderat d’alcohol, ja que no és necessari gaudir de la nit a través de la ingesta de beguda, a més que és un risc per la salut. S’apel·la a la responsabilitat de les famílies, adults i menors, i del teixit comercial del municipi, per garantir una revetlla segura.

Durant la nit de la revetlla es desplegarà un dispositiu de controls d’alcoholèmia al trànsit rodat per garantir una revetlla segura a les carreteres.

Rebuig a qualsevol agressió sexista

Des de la regidoria d’Igualtat es vol reforçar el missatge que les agressions masclistes no han de ser ni ignorades ni tolerades durant cap acte de celebració popular. La revetlla de Sant Joan és una nit esperada per moltes persones i el més important és viure-la de forma segura en tots els sentits. En una nit de disbauxa com aquesta cal ser conscients més que mai d’aquells indicis o comportaments masclistes i agressius de possibles persones del nostre entorn i no quedar-se indiferent davant de certs comportaments. Si presencieu qualsevol agressió aviseu de seguida a la Policia Local.

Es fara controls de trànsit i es vetllarà per la seguretat de la revetlla al carrer
Es fara controls de trànsit i es vetllarà per la seguretat de la revetlla al carrer