Se signa el primer contracte de lloguer assequible a la Roca del Vallès

Última revisió 05-02-2020 10:37
31/01/2020

Gràcies a la mediació de la borsa d’habitatge del Consell Comarcal del Vallès un llogater ha pogut signar un contracte social amb un propietari que tenia un pis buit

L’alcalde Albert Gil agraeix «la valentia» de les persones que han fet possible aquest acte i espera «que aquesta signatura sigui la primera de moltes»

Aquest matí s’ha signat a la Sala de Plens el primer contracte de lloguer assequible promogut pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Ajuntament de la Roca del Vallès. Ha estat conseqüència del treball de mediació de la borsa d’habitatge del Consell i els serveis municipals d’habitatge i benestar social, que han facilitat que un propietari amb un pis buit el posi a disposició d’una família amb necessitats habitacionals. 

La borsa comarcal d’habitatge ha actuat com a mediadora per facilitar i formalitzar els acords referents al contracte d’arrendament, una iniciativa que té com a principal objectiu incrementar l’oferta de lloguer a preus moderats i, d’aquesta manera, poder donar resposta a les necessitats d’habitatge que té el municipi i tota la comarca. La persona llogatera accedeix a un contracte amb millors condicions econòmiques, i la persona propietària té un seguit de bonificacions com ara assegurances gratuïtes i avantatges fiscals. Trobareu tota la informació d’aquesta iniciativa aquí

A l’acte de signatura del contracte hi ha participat l’Alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil, i el conseller d’habitatge del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Francesc Jurado, els quals han agraït la tasca de totes les persones implicades en aquest projecte i que han facilitat que es pogués celebrar l’acte d’aquest matí.

En aquest sentit Albert Gil ha agraït la «valentia» per apostar pel projecte de mediació de la borsa tant per la persona llogatera com la propietària, i ha afirmat que «l’acte d’avui no deixa de ser simbòlic però no és un contracte més, volem que sigui el primer d’un canvi de model que volem impulsar i transformar la realitat de l’habitatge, amb projectes inclusius i cohesionadors com aquest».

Per la seva banda, Francesc Jurado ha explicat que «el 2019 la borsa comarcal va tancar l’any amb 150 demandes de pisos de lloguer. Hem de seguir apostant per aquest model amb el qual els propietaris d’immobles tenen moltes avantatges interessants, i així aconseguir seguretat i garanties per a uns i oportunitats de lloguer pels altres».

 

Moment de la signatura entre les parts
Moment de la signatura entre les parts