L'Ajuntament felicita els 100 anys de la roquerola Teresa Domènech i Formentí

Última revisió 29-11-2019 09:55
28/11/2019

L’alcalde Albert Gil la va obsequiar amb un ram de flors durant la festa que família i amistats li van organitzar amb motiu del centenari

L’octubre de 1919 els treballadors de La Canadenca de Barcelona van declarar-se en vaga deixant a les fosques la ciutat sencera, un fet històric que va suposar la consecució dels treballadors de la jornada laboral de vuit hores diàries. A l’octubre de 1919, en un altre punt de la ciutat, va néixer la Teresa Domènech Formentí, que al cap d’uns anys va traslladar-se a la Roca i, el cap de setmana passat, va rebre l’homenatge de la seva família i amistats, i també de l’Ajuntament, amb motiu dels 100 anys d’aniversari.

Amb una festa organitzada a un restaurant del poble, la Teresa va rebre l’escalf de la gent que l’estima, com és el cas de la seva veïna Paquita, que afirma que aquest amor de la gent més propera és el que fa que la Teresa visqui tants i tants anys. L’alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil, va assistir a la celebració i li va entregar d’un ram de flors com a regal en nom del consistori. La Teresa va mostrar-se molt emocionada i agraïda.

Administrativa de professió, la Teresa no ha deixat ni de llegir ni escriure en tot aquest temps. De fet, repassa el diari cada dia i de tant en tant escriu poesia. Ara fa uns anys que viu principalment a Barcelona amb el seu fill, però torna a la seva casa de la carretera d’Òrrius per passar-hi els caps de setmana i altres temporades.
 

L'alcalde felicita personalment a la Teresa amb motiu del seu centenari
L'alcalde felicita personalment a la Teresa amb motiu del seu centenari