Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Cultura L’Ajuntament i l’AMP impulsen un projecte de recerca i divulgació de la Festa de Reis
L’Ajuntament i l’AMP impulsen un projecte de recerca i divulgació de la Festa de Reis

Diumenge 9 de juny la Sala de Plens acollirà l’acte públic de presentació d’aquesta iniciativa promoguda per la Comissió de Reis i que convida els veïns i veïnes a aportar imatges i material relacionat amb els més de 60 anys de celebració d’aquesta festivitat a la vila.

La Festa de Reis és una de les celebracions més multitudinàries i amb més tradició, arrelament i trajectòria a la Roca del Vallès. Una festivitat que cada mes de gener omple els carrers de la vila i que mobilitza a centenars de persones i voluntaris per fer possible una de les nits més màgiques de l’any. Per tot plegat, l’Ajuntament i l’Arxiu de la Memòria Popular (AMP) -amb la col·laboració i suport de La Vall d'Ariulf- treballen de la mà de la Comissió de Reis –entitat organitzadora de la Festa de Reis- en un projecte pioner de recerca documental i de divulgació de l’entitat i d’aquesta festivitat.

La iniciativa, promoguda a petició de la Comissió de Reis, es presentarà públicament el diumenge 9 de juny en un acte a la Sala de Plens del consistori obert a tota la ciutadania. La sessió tindrà lloc a les 12 h, i durant la trobada s’exposarà als assistents els objectiu i els canals de participació que es posaran a disposició de tots els veïns i veïnes perquè hi puguin prendre part activament.

En aquest sentit, el projecte de recerca documental de la Festa de Reis té com a objectiu recopilar material representatiu (imatges, vídeos, cartells...) dels més de 60 anys d’història d’aquesta festivitat al municipi per a ser conservat a l’AMP i difós entre el conjunt de la ciutadania. A més, no es descarta, si procedeix, l’edició també de futurs elements gràfics i audiovisuals o l’organització d’exposicions amb tot aquest material com a gran protagonista.

Finalment, per tal de nodrir el projecte amb testimonis del moment i amb aportacions directes de la població, l’Ajuntament, l’Arxiu de la Memòria Popular i la Comissió de Reis obriran una crida oberta a tota la ciutadania per fer arribar material susceptible de formar part d’aquest fons documental. Aquest material, un cop entregat, serà digitalitzat i retornat íntegrament als seus propietaris.

L’Ajuntament convida els veïns i veïnes a prendre part d’aquesta iniciativa amb la que el consistori vol agrair i posar en valor el compromís i la tasca pionera, ingent i de primer nivell duta a terme per la Comissió de Reis i tots els seus membres al llarg dels darrers anys.