Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Cultura Presentació del llibre guanyador del 20è “Premi Romà Planas i Miró”
Presentació del llibre guanyador del 20è “Premi Romà Planas i Miró”

“Un recorregut en el temps”, de Guifré Tarragó i Mir, segueix el fil d’una nissaga mataronina des del segle XVI fins a l’actualitat.

La Sala de Plens de l’Ajuntament de la Roca del Vallès serà la seu el dijous 11 d’abril de la presentació del llibre “Un recorregut en el temps”, l’obra guanyadora de la 20a edició del “Premi Romà Planas i Miró” de memòries populars organitzat l’any 2018 per l’Arxiu de la Memòria Popular de la Roca del Vallès, amb la col·laboració de l’Ajuntament. L’acte, obert a tota la ciutadania, tindrà lloc a partir de les 19:30 h. i s’emmarca dins el programa d’activitats de la diada de Sant Jordi a la vila.

“Un recorregut en el temps”, escrita per Guifré Tarragó i Mir i publicada per l’editorial Viena, segueix el fil d’una nissaga mataronina que permet al lector descobrir fets i formes de vida i transportar-se a través del temps; des del segle XVI fins a l’actualitat. A partir d’arxius, memòria oral i la pròpia història de vida, l’autor testimonia la història d’una família enllaçada amb els esdeveniments del seu entorn, tot aturant-se en els episodis més remarcables de la vida dels seus avantpassats. En aquest sentit, l’obra també es presentarà a la ciutat natal de Guifré Tarragó i Mir, Mataró; el dia 15 d’abril, a les 19:30 h., a la Fundació Iluro.

Fins al 31 de maig es poden presentar les obres pel 21è “Premi Romà Planas i Miró”

Mentrestant, l’Arxiu de la Memòria Popular impulsa aquest 2019 una nova edició del “Premi ‘Romà Planas i Miró” de memòries populars, dedicat a nodrir el seu fons documental i a potenciar el seu rol com a punt de referència en l’àmbit del memorialisme. La convocatòria té un caràcter internacional i, per tant, és oberta a totes les persones que, indiferentment de la seva procedència, lloc de residència o nacionalitat, vulguin participar-hi presentant les seves memòries autobiogràfiques.

Les obres han de ser autobiogràfiques, a través de la narració d’històries de vida o episodis, d’epistolaris o de diaris personals. A més, poden ser presentades en suport escrit o audiovisual. L’obra guanyadora rebrà un premi de 1.200€ i la seva publicació.

En aquest sentit, totes les persones interessades poden fer arribar les seves obres abans del 31 de maig emplenant el formulari d’inscripció que trobaran al web de l’Arxiu de Memòria Popular. Així mateix, les bases i el reglament de la convocatòria es poden consultar a través del següent enllaç.

La concessió del premi es durà a terme en dues fases: una primera, on el jurat popular–format per persones del municipi que realitzen la seva tasca voluntàriament- triarà entre tres i cinc finalistes; i una segona, on el jurat estatal –format per experts en l’estudi del memorialisme popular, l’edició literària, el periodisme, la història i les arts- escollirà l’obra guanyadora entre els finalistes.