Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Cultura L’Ajuntament homenatja a Floreal Soriguera
L’Ajuntament homenatja a Floreal Soriguera

El consistori ha editat 150 estampes digitals numerades del quadre pintat per l’artista terrassenc que llueix a les dependències municipals.

Dilluns 11 de març, l’Ajuntament de la Roca del Vallès va oferir al consistori una recepció institucional a l’artista Floreal Soriguera. L’acte, celebrat a la Sala de Plens, va comptar amb la presència de l’alcalde Carles Fernández i de regidors i regidores de l’equip de govern.

Floreal Soriguera, terrassenc il·lustre nascut a la població francesa de Labastide-Rouairoux l’any 1927, va guanyar el Premi d’Honor del Concurs de pintura ràpida de la Festa Major de la Roca del Vallès l’any 1969 i l’obra original està penjada a les dependències municipals des d’aleshores.

Ara, 50 anys després, i coincidint també amb el 40è aniversari de la constitució dels primers ajuntaments amb govern democràtic, el consistori ha volgut reconèixer públicament la figura, el treball i la trajectòria de Floreal Soriguera editant un total de 150 estampes digitals numerades del seu quadre que es lliuraran com a obsequi institucional. Durant la recepció institucional, es va lliurar a l’artista una reproducció de la seva obra original. Floreal Soriguera, a més, en el marc de la seva visita al municipi també va poder signar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament.

Conegut a Terrassa per la seva prolífica activitat artística, cultural i social, Floreal Soriguera, el “Suri”, va ser nomenat Capgròs de l’Any el 1992 i va rebre la Medalla d’Honor de la Ciutat de Terrassa el 1995, entre d’altres reconeixements. Soriguera, a més, va ser el primer president de la FAVT, el fundador de l’Associació de Veïns de Ca n’Aurell i l’any 2008 va ser escollir com a Terrassenc de l’Any.