Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Totes les notícies Seguretat i convivència La Policia Local inicia una nova campanya de seguretat viària
La Policia Local inicia una nova campanya de seguretat viària
Seguretat i convivència
dimecres, 27 de febrer de 2019 08:35

Amb l’objectiu de garantir la seguretat de tots els veïns i veïnes, l’Ajuntament realitza aquesta setmana controls de velocitat amb radars distribuïts als punts més sensibles del municipi.

L’Ajuntament de la Roca del Vallès treballa diàriament amb la ferma voluntat de conscienciar els conductors de la necessitat de respectar el límit màxim de velocitat a la xarxa viària i a l’interior del municipi. Fruit d’aquesta tasca per prevenir accidents i garantir la seguretat de tots els veïns i veïnes dels tres nuclis, la Policia Local duu a terme aquesta setmana una campanya de control de velocitat amb diversos cinemòmetres (radars) distribuïts arreu del municipi.

L’objectiu d’aquesta acció és recordar als conductors el límit màxim de velocitat a l’interior del municipi, prevenir possibles accidents i sancionar aquells comportaments negligents al volant que puguin generar un risc per als ocupants del vehicle i/o els vianants.

Albert Gil, regidor de Seguretat Ciutadana, assegura que “l’excés de velocitat és un dels principals factors de sinistralitat. Per això, campanyes com aquesta són absolutament essencials i necessàries. Una de les nostres màximes prioritats com a equip de govern és garantir la seguretat de tots els vianants i vehicles que circulen per la nostra xarxa viària”.

Els agents de la Policia Local faran els controls especialment en aquelles zones on s’ha detectat que hi circulen alguns vehicles a una velocitat excessiva i en aquells espais més sensibles i amb més risc de ser susceptibles de patir infraccions.

Per què és necessària una campanya de velocitat?

  • La velocitat és un factor desencadenant d’accidents i, en tot cas, n’agreuja les conseqüències.
  • La velocitat apareix com a factor concurrent en 1 de cada 4 accidents.
  • Evitar els excessos de velocitat millora la fluïdesa de la circulació.
  • Si es respecta el límit de velocitat es facilita el manteniment de la distància de seguretat.
  • Circular a la velocitat legalment establida suposa un estalvi significatiu de combustible.