Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Cultura El 20è Premi Romà Planas i Miró coneixerà el seu veredicte dissabte 24 de novembre
El 20è Premi Romà Planas i Miró coneixerà el seu veredicte dissabte 24 de novembre

L’Auditori del Centre Cultural acollirà l’acte públic de lliurament d’aquest guardó impulsat per l’Arxiu de la Memòria Popular de la Roca del Vallès en el marc del seu 20è aniversari.

Amb les IV Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic encara ben fresques a la memòria, aquest mes de novembre la Roca del Vallès ja es prepara per ser seu d’un nou esdeveniment de gran transcendència amb el memorialisme popular com a gran protagonista.

Dissabte 24 de novembre, a partir de les 12 h., l’Auditori del Centre Cultural de la Roca del Vallès acollir el lliurament del 20è Premi Romà Planas i Miró de memorials populars, impulsat per l’Arxiu de la Memòria Popular de la Roca del Vallès en el marc del seu 20è aniversari.

L’acte és obert a tota la ciutadania i hi són cridats a participar, especialment, totes aquelles persones i entitats vinculades a l’arxiu al llarg de les darreres dues dècades de trajectòria d’aquest espai pioner a l’Estat espanyol –i el segon més antic d’Europa, per darrere del seu antecessor a Pieve Santo Stefano-.

Carles Fernández, alcalde de la Roca del Vallès, avança que amb aquest premi “volem fer una crida a tothom qui vulgui a expressar la seva experiència de vida i fer encara més enriquidor el testimoniatge que aporta al fons documental de l’Arxiu”.

Un total de quatre obres integren la terna final de candidats

Durant l’acte es donarà a conèixer el treball guanyador de l’edició d’enguany, que sortirà d’entre les quatre obres finalistes escollides pel jurat popular format per Montserrat Ametller Viñamata, Glòria Giménez Carrillo, Míriam Manyà Saiz, Manuel Martos Pérez, Roser Moreno Sánchez i Jordi Olivella Rius. Així, els treballs candidats són els següents:

 

  • ‘Els altres’, de Jordi Gimeno Benito
  • ‘Esperit de superació’, de Ramon Ripoll Vendrell
  • ‘Records del meu carrer’, d’Eliseta Escobairó i Boix
  • ‘Un recorregut en el temps’, de Guifré Tarragó i Mir

 

L’elecció de l’obra guanyadora anirà a càrrec del jurat estatal, integrat per Joan-Elies Adell Pitarch, Antonio Castillo Gómez, Josep Maria Figueres Artigues, Plàcid Garcia – Planas, Gerardo Gormezano Monllor, Salvador Illa i Roca, Victor Méndez Baiges, Jordi Molet Cateura, Isabel Monsó Molas, Assumpta Montellà Carlos.

Xavier del Villar, regidor de Cultura, fa una crida a la participació i explica que “després de l’èxit de participació i de tot el treball col·laboratiu de primer nivell que vàrem poder entaular a les Jornades de Patrimoni Etnològic, aquest mes de novembre volem que el lliurament del premi sigui la cirereta del pastís i el moment culminant d’un any on la Roca del Vallès s’ha consolidat arreu del territori com un municipi referent en matèria de memorialisme popular”.