Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Festes Compte enrere per a la Festa Major!
Compte enrere per a la Festa Major!

Del 7 a l’11 de setembre els actes de cultura tradicional, els concerts de música, les trobades gastronòmiques populars i els actes commemoratius de la Diada seran les protagonistes de la festa gran de La Roca del Vallès. Podeu consultar el programa aquí.

Com cada any, la tornada a les obligacions i la finalització de les vacances d’estiu venen acompanyades de la Festa Major de la Roca del Vallès. Del 7 a l’11 de setembre se succeiran al municipi desenes d’activitats de cultura tradicional popular, música, gastronomia, oci... Un programa variat i destinat a tots els públics per encarar el final de l’estiu. El regidor de Cultura de la Roca del Vallès, Xavier del Villar, ha volgut agrair la implicació del conjunt de la ciutadania tot afirmant que «els veïns i veïnes són, al cap i a la fi, els veritables artífexs d’aquest projecte i l’autèntic motor de creixement de la nostra vila. La Festa Major és el vostre regal».

El cap de setmana anterior començaran els actes del programa. El dissabte 1 de setembre es celebrarà el torneig 3x3 de bàsquet al pavelló nou, organitzat pel CB La Roca, mentre que diumenge 2, a les 11h, tindrà lloc la XXVIII trobada i cercavila de gegants pels carrers del centre amb una ballada final a la plaça de Can Torrents, on hi participaran vuit colles convidades.

Cultura popular tradicional, la protagonista

Com sempre els actes organitzats per les entitats de cultura popular seran els grans protagonistes. La festa començarà el divendres 7 de setembre a les 19h amb el recorregut dels Trabucaires pels carrers del centre. A les 20h serà el torn de la cercavila dels Gegants, i a les 21h la plaça de l’Ajuntament acollirà el tradicional Pregó, que enguany serà a càrrec de l’Associació Nostra Senyora del Rocío en motiu del seu 15è aniversari. Tot seguit, La Colla de Diables realitzaran la Cremada de l’Ajuntament i l’entitat Toc i Foc l’espectacle de foc “Benvinguts”. En acabat serà el torn del correfoc infantil.

El dissabte els Amics dels Arriers organitzaran passejades en carro per la plaça de l’Era a partir de les 11h, mentre que la plaça Sant Jordi serà conquerida pel Conglomerat per la Cultura Popular, que organitzarà tot un dia d’activitats per a petits i grans. Una altra novetat d’aquesta Festa Major serà l’esmorzar popular i l’arrossada que organitzarà la Penya Blanc i Blava a la plaça de Can Torrents. A la nit, l’associació 666 Diables de La Roca durà a terme el Correfoc, que enguany comptarà amb la colla convidada dels Diables de Ripollet.

El diumenge 9 hi haurà els actes més esbojarrats. Al migdia, la XXIX Baixada de Carretons, amb sortida al carrer Montblanc i arribada a la plaça de l’Era. A les 16h, a l’espai Font de Salut hi haurà el Joc de Colles, organitzat per la Colla El Último Viaje. Si voleu participar en aquestes activitats us hi haureu d’inscriure prèviament (trobareu més informació al programa).

Finalment, el dimarts 11 de setembre el tradicional castell de focs posarà la cirereta del pastís dels actes tradicionals de Festa Major.

Música per a tots els gustos i edats

Els concerts són dels actes més multitudinaris de la Festa Major, i enguany n’hi ha de diversos i per a tots els gustos i edats. La programació musical s’iniciarà el divendres 7 de setembre a les 23h a la Carpa de Festa Major de la plaça Sant Jordi, amb el Tronaos Festival on hi punxaran els dj locals David Loop i Razzo. En paral·lel, la plaça Can Torrents hi haurà Música a la Fresca amb l’actuació dels grups Marlai Acoustic i de Plants&Friends.

El dissabte 8 els més petits xalaran de valent amb el concerts “Reggae per Xics” a càrrec del grup baixllobregatí The Penguins. A la nit el mateix grup oferirà el seu concerts per als adults, compartint l’escenari de la Carpa de Festa Major amb Che Sudaka, Crim i el dj Rebel “R” Asta, que serà l’encarregat de finalitzar la nit.

El diumenge 9 a les 20h a la plaça de Can Torrents hi haurà la cantada d’Havaneres amb el grup Arjau. A les 23h la Carpa de Festa Major acollirà els concerts dels grups Porto Bello, La Sra. Tomasa i La Tribut FM.

Finalment el dilluns 10 de setembre serà el torn del Concert de Festa Major, a càrrec de l’Orquestra Marinada, a la plaça Sant Jordi, a les 20h. Més tard, a les 23h, serà el torn del Ball de Festa Major amb l’Orquestra Nova Marinada; tancarà el grup de versions La Factoria.

Festes gastrolúdiques

Durant la Festa Major se succeiran els actes on la gastronomia hi tindrà un paper central. El dissabte 8 de setembre la Penya Blanc i Blava organitza en primer lloc un esmorzar popular a les 9h a la plaça de Can Torrents, i a les 14h, una arrossada popular. A les 12h a la plaça Sant Jordi hi haurà el concurs de truites, amb categoria infantil i per adults.

El dilluns 10 de setembre l’associació Tronaos FC organitza la ButiFarra electrònica a la Verneda de la Font de La Salut, a les 12h. Finalment, el dimarts 11 al mateix espai hi haurà la fideuada popular.

Actes commemoratius per la Diada

L’11 de setembre també hi ha un espai destacat dins del programa d’activitats per commemorar la Diada de Catalunya. Els actes començaran la nit del 10 de setembre amb la marxa de torxes organitzada per l’ANC. L’11 de setembre, a les 12h, es farà a la plaça de l’Ajuntament l’acte institucional, amb l’ofrena floral i la ballada dels gegants de la Roca. També es farà a la plaça una ballada de sardanes amb la Cobla 1 d’Octubre, a partir de les 11h.

La festa continua a Can Marigó

I per qui es pensi que s’ha acabat, els actes lúdics continuen a Can Marigó el cap de setmana següent. El dissabte 15 de setembre hi haurà espectacle d’animació infantil i narrativa de contes pels menuts durant el matí. Després del dinar popular, hi haurà un espectacle de circ i teatre. A partir de les 19h serà el torn de la música, amb el concert de versions a càrrec del grup Ail’as.

Una festa cívica, responsable i lliure de masclismes

Des de l’Ajuntament de la Roca es convida tots el veïns i veïnes a participar en les activitats de Festa Major de forma cívica i responsable. En aquest sentit, s’informa que enguany la Festa comptarà amb la col·laboració de l’entitat Energy Control, que instal·larà un estand informatiu a l’espai d’oci nocturn per tal d’oferir informació, realitzar dinàmiques, repartir materials i analitzar substàncies en el marc  d’un projecte global d’informació, prevenció i reducció de riscos en el consum de drogues. També realitzarà formació a les entitats encarregades de muntar barres.

Així mateix, l’Ajuntament recorda que la Festa és un espai lliure de qualsevol manifestació sexista i que, en aquest sentit, gaudirem, ballarem, parlarem i farem el que ens vingui de gust, però sempre des de l’empatia i el respecte: Si no és SÍ, és NO. I cadascuna posa el seu propi límit. Només amb la col·laboració de tothom aconseguirem seguir avançant cap a uns espais completament lliures de masclismes.

A fi d’evitar incidents i de contribuir al desenvolupament normal dels actes de la festa, es recomana a tots els veïns i veïnes informar-se dels recorreguts de les cercaviles i els correfocs, així com dels talls dels carrers afectats. Es pot trobar tota la informació necessària al programa de Festa Major. Descarrega-te’l aquí.