Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Educació Més de 500 persones visiten l’exposició ‘Controles?’ al Centre Cultural
Més de 500 persones visiten l’exposició ‘Controles?’ al Centre Cultural

La mostra es va poder visitar del 7 al 21 de març i anava dirigida als joves del municipi i a tots els col·lectius que treballen i conviuen amb població juvenil amb l’objectiu d’alertar sobre els riscos de les drogues i prevenir-ne el consum.

Amb el doble objectiu de donar compliment al Pla Local de Drogodependència i Socioaddiccions i reforçar les actuacions de prevenció integral que es duen a terme des dels centres educatius del municipi en matèria de prevenció del consum de drogues, l’Ajuntament de la Roca del Vallès s’ha sumat aquest 2018 al programa ‘Controles?’ impulsat per l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona.

Així, del 7 al 21 de març, el Centre Cultural de la Roca del Vallès va acollir una l’exposició itinerant ‘Controles?’ sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum. La mostra incloïa un servei d’educadors que dinamitzaven l’exposició i acompanyaven els grups i  les persones que la visitaven. El projecte, que combinava la interacció i les noves tecnologies, era obert a tots els públics i anava dirigit, especialment, als joves del municipi i a tots els col·lectius que treballen i conviuen amb població juvenil.

Al llarg de la seva obertura, un total de 509 persones van visitar la mostra; 450 de les quals, alumnes d’institut amb edats compreses entre els 12 i els 17 anys. Els estudiants van valorar l’experiència amb una nota mitjana de 8,55 punts sobre 10 possibles; mentre que el professorat va elevar la puntuació al 8,9.

Mentrestant, el 98% dels alumnes els va semblar interessant l’exposició; el 94% expressen haver après coses que abans no sabien; el 99% dels adolescents i joves van entendre les explicacions de les tècniques que els van acompanyar en la visita; al 89% dels alumnes els agradaria continuar treballant aquests temes a l’institut; i, finalment, el 92% pensa que l'activitat proposada podria agradar als seus amics. Aquestes i altres dades rellevants formen part de la memòria publicada recentment per la Diputació.

L’Ajuntament agraeix la implicació de tots els joves i centres educatius i posa en valor la iniciativa endegada per la Diputació de Barcelona en matèria de prevenció sobre el consum de drogues.