Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Festes Festa de la Creu 2017
Festa de la Creu 2017
 

El darrer cap de setmana del mes d’abril, dissabte 29 i diumenge 30 d’abril i dilluns 1 de maig, el barri de la Torreta ha celebrat la Festa de la Creu amb una gran participació per part de les entitats locals i del veïnat del barri

 

Enguany la festa va arrencar el dissabte amb l’activitat del Scalextric instal·lat durant tot el dia a la sala d’exposicions i on van poder participar petits i grans aficionats al món de l’Scalextric. A la tarda, es van portar a terme els tallers infantils amb un gran èxit de participació. La mainada va poder participar en tallers de confecció d’un avió, taller de pintar ungles i pintar cares i també hi va haver un taller d’experimentació destinat als nadons.
 
També dissabte tarda es va celebrar la XIX Trobada de puntaires, organitzada per l’Associació de dones de la Torreta Trismar i que va aplegar al Centre Cultural la Torreta a més de cent puntaires fent les tradicionals puntes de coixí i un berenar popular entre totes els assistents. 
 
Dissabte nit, el Casal de Santa Maria del Jaire va repetir per segon any consecutiu el concert jove a Can Tàpies, amenitzat per pel grup Yellow Street Corner, el grup de monitors del mateix Casal i PD Local. 
 
Diumenge, com ja és tradicional, es va celebrar la Missa solemne a l’Església de Santa Maria del Jaire i la tradicional ofrena floral a la Creu. La novetat d’enguany va ser el dinar de germanor i les activitats infantils, tallers i xocolatada popular, a càrrec de la Colla de geganters de la Roca, activitats que estaven previstes fer-les al Parc de Valldoriolf i que degut al mal temps es van traslladar al Centre Cultural la Torreta. En acabar la tarda infantil, en el mateix Centre Cultural hi va haver l’exhibició de balls de línia del Casal de la Gent Gran.
 
Una altra de les novetats d’enguany van ser els actes del dilluns 1 de maig. A les 12 h del migdia es van fer les lectures de la Llegenda de llegendes de la Miranda dels treballs dels alumnes de segon de l’Escola la Torreta. Malgrat van faltar els alumnes es van poder llegir tots els seus treballs i les seves llegendes escrites. Aquest acte va acabar amb un vermut popular a la mateixa Terrassa de Can Tàpies, en un espai molt acollidor i que va gaudir la cinquantena de veïns i veïnes que hi van assistir.
 
Els actes de la Festa de la Creu van concloure el dilluns 1 de maig a la tarda amb l’acte de l’Homenatge a la Vellesa on van assistir al berenar més de 140 avis, els quals també van poder gaudir de l’entrega del 1er Premi Infantil de la Miranda, petits relats de la nostra vida i de l’Homenatge als fundadors de la primera Biblioteca de la Torreta La Miranda.

La tarda va finalitzar amb l’exhibició de balls de sevillanes, a càrrec dels alumnes de Maria Miranda.