Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Mobilitat Campanya consienciació ciclistes
Campanya consienciació ciclistes
 

La Policia local de la Roca posa en marxa una campanya de consienciació per millorar la convivència entre ciclistes, conductors i vianants a l'espai públic

Els agents han optat primer per informar i després sancionar, davant conductes reincidents i d’infracció greu
 
La Policia Local de la Roca del Vallès ha endegat una campanya de seguretat viària destinada a millorar la convivència entre vianants, conductors i ciclistes al nucli urbà. Així, els agents han informat durant un període de temps a la ciutadania que es mou en bicicleta pel poble sobre les normes bàsiques de circulació. La Regidoria de Seguretat Ciutadana i Mobilitat ha posat en marxa la campanya després de rebre queixes de veïns i veïnes del municipi i de detectar alguns actes incívics per part de ciclistes com per exemple: circular per la voreres, circular a velocitat excessiva o saltar-se senyals de trànsit. 
 
En primer moment, es va actuar de manera informativa, per conscienciar als ciclistes sense imposar sanció, però davant conductes reincidents sí s’ha optat per multar els infractors durant aquest passat cap de setmana. S’han imposat 17 sancions a ciclistes incívics, de les quals majoritàriament han estat per saltar-se el semàfor en vermell i circular en sentit contrari amb el conseqüent risc que això implica pels usuaris de la via pública.
 
El regidor de de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Jordi Fortí, puntualitza que “la campanya vol conciliar la convivència entre ciclistes, vianants i vehicles. La Policia Local la continuarà realitzant en diferents punts del municipi per tal de millorar la seguretat vial i conscienciar els ciclistes de la necessitat de complir les normes existents”.