Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Serveis / Equipaments

Equipaments (22) Serveis (17)

L'Actualitat

al teu correu
Envia'ns el teu correu-e per a estar informat de totes les notícies i activitats de la Roca
Visc a la Roca Notícies Un procés participatiu decidirà com serà el nou parc del Pla de les Hortes
Un procés participatiu decidirà com serà el nou parc del Pla de les Hortes
dimecres, 11 d'abril de 2012 19:53

L’Ajuntament de La Roca del Vallès engegerà un procés participatiu per decidir com ha de ser el Parc del Pla de les Hortes. Es constituiran tres meses de debat, una de tipus mediambiental, un altre de tipus social i una tercera de tipus lúdic.


L’Ajuntament de La Roca del Vallès vol comptar amb la col.laboració dels veïns i veïnes en la definició del Programa d’Usos del Parc fluvial del Mogent, i vol obrir un procés participatiu per tal que, en la definició del programa i els objectius a assolir en el projecte d’urbanització, s’integrin les opinions, necessitats i expectatives de la població i s’aconsegueixi una actuació d’àmplia repercussió social i col.lectiva.

El govern municipal considera fonamental implicar als seus possibles usuaris en la definició del projecte per la seva rellevància per al municipi, i la voluntat que esdevingui un espai que optimitzi al màxim els usos per a tots els veïns i veïnes.

Per dinamitzar aquest procés es crearan tres taules sectorials de debat, una de tipus mediambiental, un altre de tipus social i una de tipus lúdic per activitats físiques i jocs, integrades per diferents entitats del municipi dedicades a activitats com handbol sorra, petanca, lliscament, caminades i ciclisme, o a col.lectius representatius de la gent gran, veïnals, escolars, juvenils i culturals.

En aquest sentit es convidarà a participar a les entitats que actualment desenvolupen aquest tipus d’activitats o pertanyen a aquests co.lectius.
· La taula mediambiental treballarà el valors ambientals de la zona, espais i funcions a protegir, possibles usos compatibles i sensibilització i educació ambiental sobre el seu desenvolupament i sostenibilitat.
· La taula social abordarà el paper que ha de tenir aquest parc com a gran espai lliure en relació a l’espai urbà existent, i
· La taula lúdica per activitats físiques i jocs, tractarà sobre els usos possibles en el parc com espai d’oportunitat per complementar, dinamitzar i millorar l’oferta lúdica en el municipi i la lliure practica esportiva.

El Parc del pla de Les Hortes serà un espai de 3,5 Ha (35.000 m2) de superfície, equivalent a 5 camps de futbol, que ha de formar la façana del nucli antic de La Roca en el seu front sobre el riu Mogent, i té la vocació de donar continuïtat al Parc Fluvial, ja iniciat, recuperant el riu com espai d’esbarjo i oci per al poble.

Aquest procés participatiu haurà de tenir en compte que el parc fluvial sigui un àmbit respectuós amb els valors mediambientals, i que a l’hora integri el seu ús lúdic per als ciutadans.

Donada la seva grandària, aquest espai esdevindrà un espai de referència, que ha d’incorporar criteris de sostenibilitat en la seva gestió posterior que faci viable econòmicament el seu manteniment.

La primera sessió tindrà lloc el proper 26 d’abril
i consistirà en un cafè-debat per a la definició i concreció del marc del projecte i constitució de les taules sectorials.