Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Serveis / Equipaments

Equipaments (22) Serveis (17)

L'Actualitat

al teu correu
Envia'ns el teu correu-e per a estar informat de totes les notícies i activitats de la Roca
Visc a la Roca Notícies Medi Ambient
Medi Ambient
divendres, 9 de març de 2012 11:33

Escoles més sostenibles gràcies al projecte europeu EURONET 50-50 d'estalvi d'energia, basat en que el 50% de l'estalvi econòmic aconseguit fruit de les mesures d'eficiència energètica empreses pels alumnes sigui retornat a les escoles en forma de transferència econòmica.

L'altre 50% seria un estalvi net de les factures de l'ens que les paga. El resultat és que tothom hi guanya, l'escola en majors possibilitats d'actuació, l'Administració en forma de menors despeses en energia i la societat en conjunt degut a la disminució dels impactes ambientals derivats de l'estalvi assolit.
Gràcies a la metodologia implantada pel socis europeus del projecte (com Alemanya, Itàlia, Finlàndia, Polonia o Portugal), es preveu una reducció mínima del consum energètic d'un 2,5% anual a cada escola, contribuint d'aquesta manera als objectius de reducció del 20% de les emissions i del 20% del consum establerts per la Unió Europea per l'any 2020.
El passat dimarts dia 7 de febrer va tenir lloc a l'Ajuntament de la Roca del Vallès la reunió entre representants de les escoles Mogent, Pilar Mestres i l’equip de la Regidoria de Medi Ambient, per impulsar aquest programa inicialment amb aquestes dues escoles.
Per més informació consultar el web:
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la