Obert termini bonificació tarifació social

El consistori posa a disposició de les famílies i individus amb una situació socioeconòmica que requereix especial suport social diversos ajuts per pagar els impostos i les quotes d’activitats municipals.

L’Ajuntament de la Roca acaba d’obrir el termini perquè els veïns i veïnes puguin sol·licitar ajuts socials per l’exercici 2019. Així doncs, l’Ajuntament es compromet a aplicar diverses bonificacions en el pagament dels tributs municipals segons el nivell de renda de cada família o individu. 

La tarifació social consisteix en la reducció dels impostos o quotes d’algunes activitats municipals segons la situació socioeconòmica de les unitats familiars. Per tant, amb aquesta mesura es vol ajudar a les famílies que necessiten un especial suport social atesa la situació de crisi actual. 

Pel que fa als impostos subjectes d’aquest ajut són l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), la taxa de serveis de recollida i eliminació d’escombraries i altres residus sòlids, la taxa de serveis de subministrament d’aigua, l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, l’impost sobre l’increment del Valor de Terrenys de Naturalesa Urbana (anomenada popularment plusvàlua) i les contribucions especials. 

Per adherir-se a aquestes ajudes es podran presentar sol·licituds fins al 9 de desembre a l’OAC de l’Ajuntament de la Roca del Vallès. A més, també es poden presentar sol·licituds telemàtiques fins al 9 de desembre tramitant una instància general més la instància específica i adjuntant tota la documentació necessària que consta a la instància específica. 

Per tal de resoldre qualsevol dubte sobre la tramitació i la tarifació social, els veïns i veïnes es poden adreçar a l’Ajuntament de La Roca de dilluns a divendres de 9 a 14 h i els dijous de 16.30 a 18.30 h. També a Santa Agnès els dimarts i dijous de 10 a 13 h i a La Torreta els dilluns, dimecres i divendres de 10 a 13 h.

13/11/2019
Fins el 02/01/2020
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 09-01-2020 12:48