L'Ajuntament realitza accions de control de la població de cotorres a la Torreta

Última revisió 26-11-2019 11:44
26/11/2019

Es tracta d’una espècie invasora que malmet l’espai públic i posa en perill la biodiversitat autòctona, i que la legislació obliga mantenir-ne un control

A la Torreta existeix una colònia de cotorres que han fet niu als pins que hi ha sobretot al costat de l’actual casal d’avis i l’escola. Per tal de controlar-ne la població l’empresa Biodiversitat.cat està fent una actuació que durarà dos anys, i que té com a objectiu evitar que les cotorres es reprodueixin, així com retirar progressivament els exemplars adults, per a aconseguir que, a finals de l’any 2020, la zona estigui lliure de nius.

La cotorreta argentina o de pit gris (Myiopsitta monachus), és una espècie exòtica invasora que procedeix del continent americà, i que va arribar fa unes dècades a la ciutat de Barcelona. Es va anar estenent cap al pre-litoral i la comarca del Vallès Oriental. Aquesta espècie provoca greus desperfectes als espais públics, i podria provocar problemes de seguretat ciutadana si els nius es fan molt grans. 

La legislació obliga als ajuntaments a lluitar contra aquesta espècie d’au invasora que provoca també perjudicis a la biodiversitat de la zona. Abans de Nadal es procedirà a la retirada dels nius actuals per a seguir amb la gestió integral de la colònia.
 

La cotorreta argentina o de pit gris
La cotorreta argentina o de pit gris