A més de les funcions d’informació, formació, assessorament i orientació per trobar feina, també es realitzarà prospecció d’empreses per captar necessitats de personal 

">

El servei d'ocupació de la Roca del Vallès es reforça i s'amplia per millorar l'ocupabilitat dels veïns i veïnes

Última revisió 09-01-2020 12:16
16/12/2019

A més de les funcions d’informació, formació, assessorament i orientació per trobar feina, també es realitzarà prospecció d’empreses per captar necessitats de personal 

A partir d’aquest mes de desembre el Servei Local d’Ocupació de la Roca del Vallès s’amplia i incorpora noves funcions que permetran millorar els serveis que ofereix als veïns i veïnes. En concret es compta amb una nova professional que es dedicarà essencialment a establir relacions amb les empreses del territori. Així, es dotarà al Servei Local d’Ocupació d’un valor afegit molt rellevant amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat dels veïns i veïnes que cerquin feina.

Des del servei es realitzarà una prospecció d’empreses per obtenir informació dels perfils professionals de les persones que hi treballen, els requeriments de formació i les necessitats d’incorporar personal que puguin tenir. Aquesta prospecció també permetrà conèixer de primera mà i de manera rigorosa el volum d'empreses instal·lades al territori, els sectors d'activitat més dinàmics o les professions amb més oportunitats d'ocupació.

Per altra banda, el nou servei també s’encaminarà a captar empreses que estiguin interessades a acollir persones que facin pràctiques professionals, a través de convenis de col·laboració amb l’Ajuntament,  i se’ls oferirà assessorament principalment en contractació, ajudes, subvencions i accions de formació continuada. També s'oferiran xerrades i jornades d'intercanvi entre empreses per fomentar la seva competitivitat.

El regidor d’Inserció Laboral de l’Ajuntament de la Roca del Vallès, Daniel Valls, ha explicat que «hem fet una gran aposta per millorar el Servei d’Ocupació Local, ja que és una de les prioritats del govern afavorir que les persones trobin feina, fomentant la seva autonomia. Així, el servei incrementa la seva qualitat, amb grans professionals que tindran més eines i capacitat per oferir una millor atenció».

El servei de referència per trobar feina

El Servei Local d'Ocupació, ubicat al Centre Cultural de la Roca, és un servei adreçat a les persones que busquen feina o que volen reorientar el seu projecte professional, a més d’oferir suport a les empreses que cerquen personal del municipi.

Els serveis que s’ofereixen durant tot l’any són els d'informació, formació, assessorament i orientació professional, amb l’objectiu de fomentar l’ocupabilitat dels veïns i veïnes. En concret, el Servei Local d'Ocupació inclou els següents serveis:

  • La gestió de la borsa de treball (Xarxa Xaloc). Inscriure les persones a la borsa de treball de la Xarxa Xaloc, fet que els permetrà accedir a les ofertes que es gestionen, i que formen part de la Xarxa de serveis locals d'ocupació.
  • Intermediació entre empreses i demandants de feina. Servei gratuït adreçat a les empreses que intermèdia entre la oferta i la demanda, realitzant la preselecció de candidatures, i facilitant la informació necessària per a la definició de perfils i contractació.
  • Orientació laboral personalitzada. El servei ofereix assessorament durant la recerca de feina, oferint informació i orientació relativa a temes laborals, formatius, tècniques de recerca de feina, etc.
  • Tallers de suport a la recerca de feina. Oferta de cursos gratuïts d’alfabetització digital, recerca de feina per internet, mercat de treball, habilitats per a la de recerca de feina, preparar l’entrevista de feina, i millora del capital competencial (el currículum per competències, gestió de les emocions en la recerca de feina, etc).
  • Formació professionalitzadora. S'oferiran cursos per a persones usuàries del servei per millorar les seves competències, sobre els següents temes: idiomes, ofimàtica i/o altres especialitats que consideri oportú el servei  en cada moment.
  • Club de Feina. Espai on es fa recerca activa de feina, dinamitzat  per tècnics/ques del Servei Local d'Ocupació on es disposa del següent material i eines: material documental i informació sobre les tècniques i canals de la recerca de feina; material relatiu a temes laborals i formatius; ordinadors amb connexió a Internet; i diferents sessions informatives i tallers setmanals on es treballen aspectes que afavoreixen la inserció laboral.

Per a més informació, podeu anar al Servei Local d'Ocupació (carrer Lope de Vega, 10) de dilluns a divendres de 09 a 13 h i els dimecres també de 15.30 a 18.30 h. El telèfon del servei és el 938 42 44 61 i per estar al dia de les ofertes de feina i les activitats que s’organitzen, podeu fer-vos seguidors de la seva pàgina de Facebook.

 

Per a més informació:

Servei Local d'Ocupació

Tel. 938 42 44 61

carrer Lope de Vega, 10 - 08430 - La Roca del Vallès

slo@laroca.cat