El govern local demana a la Generalitat actuacions imprescindibles per garantir la mobilitat dels veïns i veïnes de Santa Agnès de Malanyanes

Última revisió 21-02-2020 16:03
20/02/2020

En la reunió mantinguda entre representants de l’Ajuntament i la Direcció General de Carreteres s’ha traslladat la importància de millorar els accessos a Santa Agnès i fer arribar l’autobús al cementiri municipal

L’Ajuntament de la Roca del Vallès ha traslladat diverses peticions d’actuació, algunes reivindicades des de fa molts anys, pel que fa a la mobilitat i seguretat dels veïns i veïnes del municipi, en una reunió que han mantingut representants del govern local i del Direcció General de Carreteres de la Generalitat de Catalunya. En la trobada s’han posat molts temes sobre la taula, però alguns dels quals requereixen una atenció especial per part de la Generalitat, que s’ha compromès a abordar properament.

Un dels punts importants han estat els accessos al poble de Santa Agnès de Malanyanes, on el trànsit és molt complicat amb nombrosos embussos i problemes de seguretat. La sinistralitat d’aquest tram és molt preocupant, i així ho han traslladat a la Generalitat perquè hi actuï amb la màxima diligència. L’enllaç amb la C-60 i la proximitat del centre comercial La Roca Village provoquen molt trànsit de vehicles, fet que amoïna al veïnat i també al govern municipal, que ha traslladat a Carreteres que actuï per trobar una solució efectiva. De moment la Generalitat s’ha compromès a arranjar la senyalització horitzontal i vertical i aplicar mesures reductores de la velocitat per millorar la seguretat, a la vegada que estudiarà un projecte viable per aconseguir millorar la mobilitat d’aquesta zona que sigui efectiva i permanent.

A la reunió hi ha assistit l’alcalde del municipi, Albert Gil; el regidor d’Urbanisme, Xavier del Villar i la regidora delegada de Santa Agnès de Malanyanes, Raquel Vilardebó. L’alcalde ha explicat que “tenim molt clars els problemes en matèria de mobilitat i seguretat i volem que s’aportin solucions pels veïns i veïnes que els pateixen. La reunió d’avui ha estat molt profitosa i esperem que la Generalitat ens ajudi a tirar endavant projectes per millorar aquestes aspectes i satisfer les demandes de la ciutadania”.

Facilitar l’accés al cementiri

Per altra banda, també s’ha parlat sobre la demanda ciutadana de poder arribar al cementiri municipal amb més seguretat, atès les condicions dels accessos. Durant la reunió s’ha convingut que una possible solució seria fer arribar el transport públic al cementiri, instal·lant una parada d’autobús just davant que funcionaria pels dos sentits de trajecte. La Generalitat s’ha compromès a estudiar la viabilitat de la proposta.

Preocupació pel trànsit i valoració positiva de les obres a Can Colet

A més, s’han parlat altres temes de mobilitat i seguretat com l’estat de la rotonda entre Can Colet i Granollers, on hi ha molts problemes de trànsit derivats de l’enllaç amb la C-60 i també de la mala urbanització de la mateixa, cosa que fa que sovint hi hagi accidents, sobretot amb vehicles de transport de mercaderies que bolquen la seva càrrega degut a la inclinació de la rotonda. També s’ha tractat el tema de com millorar la seguretat de la carretera de Cardedeu a Granollers en el seu tram que passa pel municipi de la Roca del Vallès.

Per últim, també s’ha valorat molt positivament l’actuació que s’ha fet recentment a l’entrada de Can Borrell i Can Colet, amb la nova posició de la parada de bus i el redisseny de la rotonda d’entrada, evitant que les persones usuàries del transport públic hagin de creuar la carretera, amb l’alt risc de seguretat que això comportava.

Reunió mantinguda entre administracions
Reunió mantinguda entre administracions