El Club de Lectura Jove aconsegueix engrescar 125 nois i noies

Última revisió 30-01-2020 14:10
29/01/2020

La Biblioteca La Roca va organitzar al llarg del mes de novembre 5 sessions pels alumnes de 2n d’ESO de l’Institut La Roca

La Biblioteca de La Roca va acollir durant el mes de novembre cinc sessions del Club de Lectura Jove en les que van participar un total de 125 nois i noies. La sessió va girar al voltant del llibre “No tot el que es veu, és”, i va posar sobre la taula reflexions al voltant de les decisions que s’han de prendre constantment al llarg de la vida.

La sessió va començar amb l’entrada dels nois i noies a la sala amb els ulls clucs per tal de sentir i prestar més atenció a tot el que passava al seu voltant. Alguns dels participants van expressar que havien sentit por, neguit, incertesa o nervis. Un cop acabada aquesta primera part es va procedir a la projecció de “Flotante”, de David Weisner, que va servir per reflexionar sobre temes universals com la vida, la mort o la transformació.

La tria d’un camí va centrar la segona part de la trobada, que es va vertebrar a través del llibre “El camino que no iba a ninguna parte”, de Rodari. Aquest va permetre parlar de com escapar del camí marcat i reflexionar sobre la tria.

Per acabar, la trobada va finalitzar amb un espai de lectura en veu alta i compartida en grup, en parelles o bé sol, obrint els àlbums que van trobar al final del camí que van escollir. Els responsables de l’organització de la sessió els va acompanyar en tot moment generant preguntes i provocant un diàleg filosòfic que va acabar amb la narració de “Qui sóc jo?” d’Antonio Alberca.