Compte enrere per conèixer el veredicte del 21è Premi Romà Planas i Miró

Última revisió 19-11-2019 11:33
14/11/2019

L’Auditori del Centre Cultural acollirà el dissabte 23 de novembre l’acte públic de lliurament d’aquest guardó impulsat per l’Arxiu de la Memòria Popular de la Roca del Vallès 

El Jurat Popular de la 21a edició del Premi Romà Planas i Miró de memorials populars ja ha escollit les obres finalistes del certamen d'enguany, impulsat per l’Arxiu de la Memòria Popular de la Roca del Vallès. El guanyador es farà públic en un acte al Centre Cultural La Roca el proper dissabte 23 de novembre, a les set del vespre.

Les obres que enguany han estat les finalistes del certamen són:

-    “LLIBERTAT”, de Josep Maria Fontanals Navarro
-    “TIERRA DE MAL ANDAR”, de Josep Balateu Giralt
-    “TOCAR MADERA”, d’Antonio García Oliver

Totes les obres són autobiogràfiques i inèdites, testimoni d’una època concreta de la nostra història narrada per persones no professionals de l’escriptura. Les obres que participen en el Premi passen per un doble procés de selecció: en primer lloc, el Jurat Popular format per veïnat del municipi tria un màxim de deu obres finalistes mitjançant un procés de selecció en tres rondes de lectura. Les obres finalistes passen al Jurat Estatal que en aquests moments està decidint l’obra guanyadora.

L’Arxiu de la Memòria Popular de la Roca del Vallès té per objectiu la recuperació, la conservació i la catalogació de tot tipus de documentació autobiogràfica, memòries, reculls de correspondència, testimonis, etc. i potenciar el seu fons documental esdevenint un punt de referència internacional en l’àmbit del memorialisme. Per aquest motiu convoca anualment el Premi Romà Planas i Miró de memòries populars, on l’autor/a guanyador/a rep com a premi 1.300 euros i la publicació de la seva obra. 

Laura Álvarez, regidora de Cultura, anima a totes les persones interessades en la memòria popular a que participin en aquest acte, i ha explicat que «som un municipi referent en matèria de memorialisme popular, estimem la nostra història, cultura i tradicions, i volem mantenir-la per sempre. Recordar qui som i d’on venim, per cohesionar i avançar plegats, és el motor d’aquests premis». 

Cartell Premi Romà Planas i Miró
Cartell Premi Romà Planas i Miró