CANCEL·LAT: TAI-TXI (AVV Santa Agnès de Malanyanes)

 

Se suspèn la Festa Minúscula per la situació actual de la pandèmia

Les mesures anunciades per la Generalitat per contenir la pandèmia han fet decidir a l’Ajuntament de suspendre els actes per contribuir a reduir l’activitat i la interacció social durant aquestes setmanes clau.

La programació ja estava tancada i el consistori es compromet a reprogramar tots els actes possibles per donar suport al sector cultural.

L’Ajuntament de la Roca del Vallès i les comissions de festes de la Roca, Santa Agnès i la Torreta han treballat els darrers mesos per poder organitzar diverses activitats festives al final de l’estiu. L’evolució de la pandèmia de la covid-19 va obligar a suspendre la gran majoria d’activitats previstes durant l’any, i s’esperava que al setembre es pogués celebrar la Festa Minúscula, la proposta per dinamitzar culturalment el municipi. Però de nou l’evolució de la pandèmia farà impossible que es pugui celebrar.

La programació comptava amb desenes d’activitats com concerts de música, espectacles infantils, monòlegs, cultura popular, màgia, etc. Totes repartides entre els tres nuclis, i que ja estaven definides i a punt només esperant poder-se celebrar de l’11 al 13 de setembre. De fet, podeu consultar la programació aquí.

La Generalitat de Catalunya ha alertat que l’índex de risc de contagi de la covid-19 és molt alt i que les primeres setmanes de setembre seran clau per reduir o expandir la pandèmia. Així, s’han endurit les mesures de prevenció, com per exemple la limitació de les reunions socials i la limitació de l’aforament en diversos espais. En aquest sentit l’Ajuntament ja va prendre la decisió de limitar a la meitat el nombre de persones que poden accedir al CEM durant quinze dies. D’aquesta manera, el consistori ha decidit actuar amb el criteri de prudència i ha decidit suspendre la Festa Minúscula.

Laura Álvarez Estapé, regidora de Cultura i Festes Populars, ha explicat que “La Festa Minúscula havia de ser l’oportunitat per a gaudir del nostre municipi i de la cultura. Ha estat un any molt complicat per les comissions de festes, les entitats de cultura popular i per totes aquelles persones que s’estimen La Torreta, Santa Agnès i La Roca i s’han esforçat per ajudar-nos a crear un programa viable a nivell sanitari i alhora, atractiu per al públic”.

La regidora ha afegit que “Lamentem molt no poder tirar-ho endavant en les dates programades. Ara és moment de baixar l’activitat durant aquestes tres setmanes crítiques per reduir la interacció social i així, limitar els contagis. La cultura segueix sent segura però aquest any no podem gaudir d’ella en un context de festa o celebració. Per aquesta raó, ens posem a treballar per poder mantenir els actes en noves dates. No només volem gaudir de la cultura, volem aportar el nostre gra de sorra a reduir l’impacte de la pandèmia dins del sector cultural, un dels més perjudicats aquest 2020.”

Que per tal de seguir amb el compromís adquirit amb els artistes i grups musicals i per tal de donar suport al sector cultural (en especial a artistes locals), es posposen alguns d’aquest concerts i espectacles per un altre moment del calendari i dates festives, en què les condicions sanitàries i de seguretat siguin més favorables. Així, es reprogramaran als tres centres culturals fent un cicle de programació cultural que més endavant l’Ajuntament donarà a conèixer.

13/09/2020
Hora inici 08:00
L'Horta de la rectoria vella

Vídeos

VOTV - La Roca suspèn la Festa Minúscula pel risc de contagi de la COVID-19 (27 agost 2020)

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 02-09-2020 15:08