Podeu consultar el programa aquí.

">

Tot a punt per a la Festa Major de la Roca del Vallès

Última revisió 02-09-2022 17:03
31/08/2022

Del 9 al 12 de setembre els carrers de la Roca s’ompliran d’un ampli gruix d’activitats preparades entre les entitats i l’Ajuntament, amb propostes per grans i petits. Podeu consultar el programa aquí.

Aquest setembre els veïns i veïnes gaudiran de nou amb la celebració d’aquesta festa tan esperada. Després d’aquesta temporada de festes majors d’estiu carregada, amb la Festa Major de la Torreta i la de Santa Agnès de Malanyanes, arriba la Festa Major de la Roca. Els carrers de la població es tornaran a omplir de diverses propostes per totes les edats, que sorgeixen del treball en comú entre les entitats i el consistori. Així, s’ha configurat un programa d’actes molt divers perquè del 9 al 12 de setembre puguin gaudir dels últims dies de la temporada d’estiu. 

El regidor de Cultura i Festes Populars, David Espuña, ha explicat: “Hem d’agrair a les associacions i entitats de la Roca del Vallès, ja que el seu esforç és indispensable per fer possible que l’estructura social del poble continuï més viva que mai”. “Omplim de nou els carrers i les places del poble. Siguem el centre de totes les mirades per bé que, durant aquest llarg cap de setmana, la Roca del Vallès esdevingui orgull de Festa Major”. 

Tot seguit fem un resum de les principals novetats i actes destacats del programa:

El pregó
El tret de sortida oficial de la Festa Major anirà a càrrec de l’Associació Cultural 666 Diables de la Roca, amb motiu del seu 20è aniversari. Serà el divendres 9, a partir de les 21 h a l’Ajuntament. Tot seguit es farà la cremada de l’Ajuntament i seguidament l’espectacle Toc i Foc “La Llegenda”, amb les colles convidades del Cancerber de Canovelles, les bastoneres de Granollers i la Colla de malabars de foc de Bellvís. 

Propostes per tota la família
Els infants gaudiran de valent el dissabte, ja que s’instal·larà un tobogan gegant d’aigua al carrer Espronceda, a partir de les 10.30 h. A més, hi haurà Festa de l’Escuma a partir de les 12 h, a la plaça Can Torrents. Pel que fa a espectacles, la plaça de l’Ajuntament acollirà la “Festa a la plaça”, el mateix dissabte a partir de les 18.30 h. Diumenge 11 de setembre segueixen les propostes familiars amb l’espectacle Mag Màgia amb la Cia. Enric Magoo, a les 18.30 h a l’espai de la Bassa del Molí. Finalment, dilluns 12 de setembre l’entitat A parts iguals proposa un seguit de diferents activitats infantils, com bombolles de sabó, activitats d’aventura o taller de circ, al parc de la Bassa del Molí a partir de les 11 h.  Aquell mateix dia a la tarda, a partir de les 17 h, els infants que vulguin practicar l'anglès es poden apropar a Can Torrents, on hi ha activitats i un conte en anglès a càrrec de Cambridge School la Roca i a la mateixa hora, a la plaça de Can Torrents s'hi hauran instal·lat una cinquantena de jocs de fusta tradicionals. Totes les activitats i espectacles són gratuïts.

Torna el concurs de truites
Tots els aficionats a la gastronomia o els amants de la truita podran participar del tradicional concurs de truites que s'organitzarà a la plaça de la Bassa del Molí el dissabte 10, a partir de les 12 h. Per participar-hi cal inscriure's prèviament abans del dia 6 de setembre. Es donaran premis a la millor presentació, a la més creativa i al millor sabor.

La cultura surt al carrer
La Colla de Geganters de la Roca del Vallès serà una de les protagonistes d’aquesta Festa Major amb protagonisme cultural. Aquest pròxim diumenge 4 organitzen la trentena trobada de gegants de la Roca del Vallès que iniciarà el recorregut a la plaça de l’Ajuntament. El divendres 9 tornaran a sortir al carrer amb la cercavila d’inici de Festa Major.

Per la seva banda, l’Associació Cultural 666 Diables de la Roca del Vallès ha preparat dos clàssics: el correfoc l’infantil 333, que serà el divendres 9, i el correfoc 666, que serà el dissabte 10.  El plat fort de la cultura popular serà dissabte 10, amb la cercavila ROCAmbolesca, per celebrar els 25 anys de vida d’en Jofre, el nostre entremaliat gegantó, que farà un recorregut amb moltes sorpreses per al públic assistent a la cercavila. La rua sortirà a les 20 h des de l’Era de Can Simó.

Música per tots els gustos
En aquesta edició de la Festa Major s’han programat grups de diversos estils per tal que totes les generacions hi puguin trobar el seu espai:

  • Plaça de Sant Jordi: concert del grup de versions Dalton Bang i Dj (divendres 9 – 23.30 h); concert amb els grups Roba Estesa, Rumba Catalonia i Arlanda (dissabte 10 - 23.30 h); concert de Festa Major amb l’Orquestra Aquarium (diumenge 11 - 20 h), amb un posterior ball de Festa Major a càrrec de la mateixa orquestra a partir de les 23 h, amb música de cada dècada.
  • Plaça de Can Torrents: cantada d’havaneres amb els Pescadors de l’Escala (dissabte 10 - 20 h)

Un espai propi per La Belluga
Des de La Belluga han preparat també un espai propi, l’Espai Jove, situat al parc de la Bassa del Molí, que comptarà amb activitats divendres, dissabte i diumenge. Seran concerts, xerrades i una gimcana juvenil!

Consulteu la programació al complet