Al finalitzar el recorregut es farà un vermut a la plaça de l’Era.

">

Torna la tradicional festa dels Tres Tombs el proper 19 de febrer

Última revisió 16-02-2023 12:27
16/02/2023

Al finalitzar el recorregut es farà un vermut a la plaça de l’Era.

La tradició de la festa dels Tres Tombs se celebrarà un any més al municipi, gràcies als Amics dels Arriers de la Roca del Vallès, el proper diumenge 19 de febrer. Aquesta festivitat es va començar a celebrar per Sant Antoni Abat, patró dels animals de peu rodó i, per extensió, de tots els animals domèstics, així com dels traginers. La tradició mana fer tres voltes a l’església amb els animals per obtenir la benedicció i bona fortuna durant l’any.

A la Roca del Vallès la festivitat se celebrarà a l’església de Sant Sadurní a les 11.30 h. amb la tradicional benedicció de tots els participants i serà el punt d’inici del recorregut dels 3 tombs.

El recorregut encapçalat pels Tabalers de la Colla dels Diables de la Roca serà el següent: C. Major, Rambla Mestre Jaume Torrents, C. Espronceda, C. Prat de la Riba, C. Indústria, Rambla Mestre Jaume Torrents, C. Enric Granados, C. Gayarre, C. Frederic Mompou, Rambla Mestre Jaume Torrents, C. Espronceda, C. Prat de la Riba, C. Indústria, C. Hermenegild Carrera, C. Lluís Millet, Rambla Mestre Jaume Torrents, C. de Sant Josep i final a la plaça Sant Jordi. En acabar, es portarà a terme un “pica pica” popular a la plaça de l’Era.

Abans, cap a les 9 h, hi haurà l’esmorzar popular i de benvinguda a tots els participants, enguany a l’Escola Mogent i cap a les 11 h es farà la concentració de tots els participants en la benedicció a la Riera. Un cop acabat l’acte, es farà un piscolabis a la plaça de l’Era. En paral·lel, durant tot el matí tornarà a instal·lar-se en aquesta mateixa plaça la Fireta Gastronòmica dels Tres Tombs.

L'associació recorda als participants que els animals han d'estar en condicions adequades (higiènica i sanitàriament) i degudament documentats durant la celebració de la festa. L'associació es reserva el dret d'admissió.

L’Ajuntament agraeix, un any més, la tasca de l’associació dels Amics dels Arriers per l’organització de la jornada, i de les altres entitats i empreses que hi col·laboren: Diables de la Roca, Forn de Pa “Pa amb tomàquet”, CoAliment, Bar Los Cobos i Ca la Farrera.