Nova convocatòria d'ajudes per a persones grans al lloguer d'habitatges

Última revisió 04-03-2022 09:38
04/03/2022

S’hi poden acollir les persones majors de 65 anys titulars del contracte de lloguer de l’immoble, i que sigui la seva residència habitual.

Fins el 29 d’abril està obert el termini de presentació de sol·licituds per optar a les subvencions al lloguer d’habitatges, que estan destinades a les persones majors de 65 anys. Les convoca la Generalitat de Catalunya i tenen per objectiu facilitar l’accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a persones de 65 anys o més, evitant el risc d’exclusió residencial.

La quantia mensual de la subvenció es determina per la diferència entre l’import del lloguer que paga la persona arrendatària (que no pot ser més de 800 euros) i l’import que hauria de pagar (lloguer just). L’import anual de la subvenció serà d’un màxim de 2.400 € i d’un mínim de 240 €, depenent del resultat dels càlculs abans exposats, i s’atorga per a l’any de la convocatòria. Consulteu les bases de la convocatòria.

Les sol·licituds hauran de presentar-se presencial o telemàticament. En primer lloc, les persones interessades poden presentar la sol·licitud en persona a l’Oficina Comarcal d’Habitatge (c. Miquel Ricomà, 46 de Granollers). Podeu demanar cita prèvia trucant al 938600700. En segon lloc, es pot fer el tràmit telemàtic en aquest web.