Les obres de la segona fase de l'Eix Cívic de la Torreta començaran al gener

Última revisió 12-11-2021 13:51
12/11/2021

Ja s’ha adjudicat el projecte constructiu, i els treballs s’iniciaran un cop acabin les representacions del Pessebre Vivent.

Compte enrere per l’inici de les obres de la segona fase de l’Eix Cívic de la Torreta. L’Ajuntament de la Roca del Vallès ja ha adjudicat el projecte a l’empresa guanyadora del concurs públic, que està enllestint els preparatius per començar els treballs. Després d’una reunió entre el consistori i l’entitat del Pessebre Vivent de la Torreta, s’ha acordat que les obres comencin un cop acabin les representacions d’aquesta tradicional activitat. Així, tot i que s’iniciaran alguns treballs previs durant el mes de desembre, les obres començaran al gener.

El projecte de remodelació de l’Eix Cívic de La Torreta és un dels projectes urbanístics més reivindicats al barri. L’actuació consisteix en la remodelació i millora de l'àrea de parc infantil i la trobada amb el talús, potenciant-ne els usos i l’aprofitament dels espais, integrant-los en l’entorn i millorant les funcions de cada àrea. La zona del talús vertical inclourà també una funció lúdica.

En total, s'actuarà sobre una superfície de 2.397 metres quadrats, que inclou una zona infantil per a nens i nenes d'entre 3 i 8 anys, un espai recreatiu per a majors de 8 anys i àrees esportives, un gimnàs urbà, un eix cívic i de passeig, un espai de pas i descans i la zona del talús.

Xavier del Villar, regidor d'Urbanisme, ha explicat: “El parc ha de ser respectuós amb el medi ambient, ha de respondre a les necessitats d’eficiència energètica i ha de ser accessible i inclusiu. Són pautes que responen al nostre compromís vers el medi ambient i per complir els objectius de l’agenda 2030 i amb els ODS que se’n desprenen. És un espai que ha de ser clau i central en la vida de la Torreta”.

Descripció del projecte

Amb zones de passeig, descans i esbarjo per a famílies, contemplant jocs per a nens i nenes de totes les edats, per al jovent i per a persones adultes, el projecte també inclou zones on poder practicar esport i un gimnàs a l’aire lliure. A més, aquesta segona fase també donarà servei a les famílies usuàries dels equipaments adjacents. La instal·lació de la pèrgola, que segueix la línia que marca la ja existent situada entre Can Tàpies i el Centre Cultural, oferirà una zona d’ombra i aixopluc, no només a les persones usuàries del parc, sinó també a les persones que porten i recullen els nens i nenes de l’escola de La Torreta, en cas que plogui o hi hagi condicions meteorològiques adverses.

D'altra banda, s’obre una nova circulació principal entre l’escola i la part inferior del parc, i es crea una nova escala per baixar el talús, una de centrada i en línia recte amb la ja existent situada al costat del Centre Cultural. Aquesta nova circulació permetrà separar la zona esportiva-recreativa de l'espai dedicat a infants.

El consistori instal·larà elements de jocs infantils inclusius i adaptats a diferents necessitats. En relació amb l’eficiència energètica, els elements d’il·luminació del parc seran mitjançant elements de baix consum, com la tecnologia LED. A més, s’utilitzarà un sistema de reg per degoteig que controla la despesa d’aigua. També es mantindrà al màxim possible la vegetació existent i es plantarà vegetació amb un baix consum hídric, bord i de floració temporal. Pel que fa a les estructures de jocs i mobiliari urbà, es farà ús de materials reciclables i unions mecanitzades de fàcil muntatge i baix manteniment.

Podeu consultar el projecte aquí