L'Ajuntament consolida el reforç educatiu i els serveis d'atenció a l'alumnat i les seves famílies

Última revisió 11-05-2021 11:06
11/05/2021

Un servei especialitzat dona suport als infants escolaritzats per fer els deures, els atèn psicològicament i contribueix a la conciliació familiar dels pares i mares.

Fa uns mesos l’Ajuntament de la Roca del Vallès va posar en marxa un servei de suport als infants escolaritzats al municipi, els quals s’havien de confinar a casa seva per haver estat positius de Covid-19 o ser un contacte d’estret d’algun cas positiu. Amb aquesta iniciativa, un equip d’especialistes atén els infants i els ajuda a seguir el curs de manera telemàtica, a la vegada que els dona suport psicològic per superar aquesta etapa.

El consistori segueix complementant la gran tasca que fan els  centres educatius, oferint un servei de reforç escolar telemàtic i presencial, un servei de suport a la conciliació familiar amb el trasllat i vigilància dels nens i nenes les famílies dels quals ho necessiten, i un servei d’acompanyament psicològic a les famílies que ho necessitin.

El regidor d’Educació, Albert Bassa, ha explicat que “ha estat un any molt complicat on els centres educatius, que han fet una gran tasca, i volem aportar més recursos per facilitar encara més aquesta labor de cara al curs vinent”.

Els serveis que ofereix l’Ajuntament i que cal sol·licitar a les escoles directament són:

  • Acompanyament en la conciliació familiar: es gestionarà les necessitats d’anar a portar infants a peu, dels seus domicilis a l’escola i al contrari, així com gestionar les demandes de canguratge i vigilància dels infants mentre els seus pares i mares estan treballant, aportant personal adequat a aquest objectiu. Aquest acompanyament podrà ser individual o col·lectiu.
  • Acompanyament en les tasques educatives i de reforç escolar: es donarà reforç escolar a tots els nivells d’ensenyament obligatori, de manera presencial o telemàtica, a demanda de les famílies, amb personal qualificat. També facilitarà la incorporació a les noves tecnologies de les famílies que no tinguin la competència adequada per seguir l’aprenentatge dels seus fills i filles, mitjançant píndoles informatives molt personalitzades. Aquest acompanyament podrà ser individual o col·lectiu.
  • Assessorament psicològic a les famílies: s’oferirà el servei d’assessorament psicològic a les famílies que ho necessiten, mitjançant la realització de diverses sessions de diagnosi. Aquestes sessions no seran de tractament, però sí d’acompanyament en algunes situacions que poden sorgir arrel de la pandèmia. Aquest assessorament es realitzarà mitjançant personal qualificat.