La Roca del Vallès presenta un documental que narra les vivències del veïnat durant la Guerra Civil

Última revisió 03-03-2022 13:42
03/03/2022

L’acte de presentació i primera projecció serà al 19 de març a l’auditori del Centre Cultural de la Roca

La Guerra Civil (1936-1939) va ser un fet tràgic i traumàtic que va impactar en les vides dels nostres familiars, i que cal recordar i honrar la memòria de qui la patí. A iniciativa de l’Ajuntament de la Roca del Vallès, l’Arxiu de la Memòria Popular i l’empresa Sabem.com s’ha enllestit el documental “La Guerra Civil a la Roca del Vallès”, protagonitzat per veïns i veïnes que narren la seva experiència en primera persona.

L’alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil, ha explicat: “El nostre municipi sap posar en valor les experiències i memòria del veïnat, creiem que és un tresor que cal preservar i que les properes generacions tinguin aquesta riquesa a l’abast. Per això tenim l’Arxiu de la Memòria Popular, i aquest documental passarà a nodrir el seu extens i imperdible fons”.

La presentació de l’audiovisual serà el 19 de març a les 18 h a l’Auditori del Centre Cultural de La Roca del Vallès. Després quedarà penjat al web de l’Arxiu de la Memòria Popular perquè tothom que ho desitgi el pugui veure. L’audiovisual ha estat reealitzat a partir de les entrevistes fetes l’any 2008 als següents roquerols: Montserrat Clascà Planes, Pere Ridameya Martí, Isidre Vallhonesta Quintana, Catalina Llobet Martí,  Agustí Bragulat, Maria Pont Llobet, Eulàlia Planes Llobet, Pasqual Ferrer Llobet, Joan Fradera Terrades, Albert Ventura Segura, Conxita Gallemí Bartrés, Eulàlia Estapé Grau, Rosa Clascà Martori,  Jaume Bartrés,  Joaquim Clascà Martori, Pere Dolsà Morera i Vicenç Motino Solà Sagalés.

Vídeos

La Guerra Civil a la Roca del Vallès (tràiler)