La Roca del Vallès dedica el mes de març a la reivindicació de la igualtat i el feminisme

Última revisió 05-03-2021 11:35
05/03/2021

Fins el 27 de març hi haurà debats, teatre, espectacles infantils i actes reivindicatius per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

Un any més la Roca del Vallès es volca durant el mes de març per posar el feminisme al centre del debat social i polític. El Mes de les Dones torna amb una programació carregada d’activitats per tots els públics, amb l’objectiu de visibilitzar el paper de les dones en la nostra societat i reclamar la igualtat efectiva amb els homes. Així, l’Ajuntament convida a tota la població a participar dels actes, que podeu consultar en aquest programa, fins el 27 de març.

La regidora d’Igualtat, Laura Álvarez, ha explicat que “la pandèmia ha suposat una dificultat afegida però no ens hem resignat: volem que el mes de març tingui el protagonisme el feminisme. Creiem fermament en la transformació social i en aconseguir la igualtat efectiva, que es respectin els drets de les dones i que s’elimini qualsevol forma de violència”.

Un dels temes centrals d’aquesta edició serà la difusió del concepte d’ “edatisme”, que fa referència a la discriminació que pateixen les dones per edat, que s’afegeix a la de gènere. Tot i que l’envelliment ens afecta a tots i totes, les dones pateixen un grau de discriminació específic que se suma a la seva condició i complica aquest procés sobremanera.

Durant totes aquestes setmanes s’han organitzat desenes d’actes, des de xerrades, espectacles infantils, cinefòrum, activitats esportives i teatre. Tots els actes van relacionats amb fomentar el coneixement de la reivindicació feminista, la perspectiva de gènere necessària per trencar amb la visió masclista de molts àmbits de la vida (la salut, l’educació, l’esport...), i l’apoderament de la societat per tal que trenqui estereotips i es pugui desenvolupar de manera lliure i respectuosa.

Per assistir als espectacles infantils, les sessions esportives i les obres de teatre caldrà treure les entrades prèviament. Ho podeu fer al perfil Eventbrite de l’Ajuntament de la Roca del Vallès en aquest enllaç.