Ajuntament, entitats i altres organitzaciones roqueroles han preparat un programa per reivindicar la igualtat entre dones i homes i la fi de les discriminacions. 

">

La Roca del Vallès commemora el 8M amb activitats reivindicatives i reflexives, del 4 al 22 de març

Última revisió 07-03-2024 21:28
07/03/2024

Ajuntament, entitats i altres organitzaciones roqueroles han preparat un programa per reivindicar la igualtat entre dones i homes i la fi de les discriminacions. 

Del 4 al 22 de març la Roca del Vallès commemorarà el 8M, Dia Internacional de les Dones, amb diverses activitats reivindicatives i reflexives, preparades per l'Ajuntament en col·laboració amb l'Associació de Dones de la Torreta TRISMAR, l’Associació de Veïns de Santa Agnès de Malanyanes, l’ABS de la Roca del Vallès, l’AFA de la Torreta, el CF La Torreta, la Biblioteca i el Centre Penitenciari Quatre Camins.  

Enguany el lema del 8 de març és una cita de la novel·lista, filòsofa, professora i feminista francesa Simone de Beauvoir: “Que res ens sotmeti, que la llibertat sigui la nostra pròpia substància” acompanyada d’una dona-papallona, símbol que té a veure amb el moviment de les ales perquè els drets de les dones arribin a tot arreu.  

L’acte central serà el divendres 8 de març. A les 11 h començarà la Rua pels drets de les dones i les nenes, amenitzada per la Batucada Lila de l’Institut de la Roca, i a les 12 h es farà la lectura del Manifest del 8M davant de l’Ajuntament. Però el Mes de les Dones depara moltes més activitats: teatres, xerrades, tallers de defensa personal, confecció de pancartes, dinar, esmorzar solidari, una exposició fotogràfica, un cinefòrum, la presentació d’un llibre o exercicis físics, entre d’altres. 

La regidora d’Igualtat, Raquel Vilardebó, ha expressat que “fa goig veure un programa tan variat i amb tanta implicació, on es veu la força i la participació massiva dels roquerols i roqueroles”. La regidora d’Igualtat ha volgut destacar que el programa “inclou per primera vegada els actes que es faran a la presó de Quatre Camins, reservats per a les persones usuàries del centre, però que demostren el compromís i la transversalitat del feminisme”. 
 
Consulta el programa del Mes de les dones a la Roca del Vallès.