La remodelació de Can Torrents s'endarrereix pel sobrecost de les matèries primeres

Última revisió 12-11-2021 13:46
12/11/2021

Moltes empreses renuncien a contractes públics per la dificultat de fer front als costos per l’escassetat de diversos materials.

L’Ajuntament està explorant vies alternatives per contractar aquest projecte aviat, un dels objectius del mandat.

La licitació del projecte de remodelació de Can Torrents ha quedat desert. Diverses empreses s’han posat en contacte amb l’Ajuntament per expressar el seu interès en optar-hi però, a la vegada, han traslladat la realitat en la que es troben: la crisi pandèmica ha comportat escassetat de diversos materials i el conseqüent sobrecost dels que estan disponibles, fet que els suposa que les licitacions no els surtin a compte.

Molts municipis ens estem trobant amb aquest entrebanc, la crisi amb els materials i subministraments derivada de la pandèmia ha fet pujar molt els seus preus”, explica el regidor d’Urbanisme, Xavier del Villar, qui ha afegit: “De totes maneres els serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament ja estan treballant per trobar una solució i poder tirar-ho endavant l’abans possible, aquesta és la nostra voluntat”.

De fet el consistori té dues opcions: o bé fer la licitació de nou, adaptant els costos (fet que comportaria força temps pels tràmits administratius); o bé obrir un procés negociat directament amb, com a mínim, tres empreses diferents i adjudicant el projecte a qui presenti una millor oferta (que escurçaria els terminis). S’està treballant prioritàriament en l’opció de fer un contracte negociat, que permetria poder adjudicar l’obra en les properes setmanes, amb l’objectiu que estigui resolt abans que finalitzi l’any.

El projecte té com a missió modernitzar les instal·lacions de Can Torrents, fent-les més accessibles i segures, i així que l’edifici pugui tornar a acollir serveis municipals d’atenció a la ciutadania. L’actuació es farà a la planta soterrani (que queda a peu de plaça), i la primera planta. A la planta baixa, on hi ha el Casal d’Avis, no s’hi faran obres més enllà de la instal·lació d’un ascensor que comunicarà totes les plantes. Al soterrani es farà un nou accés a l’edifici, serveis i sales de reunions. A la primera planta s’adequarà l’espai per acollir zones de treball, de reunions i atenció. Està previst que les obres s’iniciïn l’any que ve i les obres s’allargaran uns sis mesos.