La Generalitat es compromet a habilitar la parada de l'autobús al cementiri durant l'estiu

Última revisió 23-06-2022 19:36
23/06/2022

L’alcalde i el regidor d’Urbanisme es van reunir amb personal del departament per concretar les actuacions.

Després de diversos mesos d’espera i reiterada insistència per part del govern municipal, finalment la Generalitat ha traslladat al consistori que la parada de l’autobús al cementiri serà una realitat aquest estiu. L’alcalde, Albert Gil, va enviar una carta a l’executiu català demanant desencallar aquest projecte, tan reivindicat pel veïnat, i finalment serà així. Conjuntament amb el regidor d’Urbanisme, Xavier del Villar, i tècnics municipals, es va celebrar una reunió amb personal de la Generalitat per concretar les actuacions.

D’aquesta manera, el compromís és que s’executi la construcció de la parada aquest mes de juliol. El projecte ja està a aprovat i es disposa de finançament. La Generalitat ha traslladat, però, que no s’hi instal·larà de moment cap marquesina, atès que això forma part d'una línia de suport de les ajudes europees Next Generation, que aportarà un nou model de marquesina unificat per a totes les parades de bus que gestioni la Generalitat de Catalunya. De totes formes, la construcció de la parada de bus (tot i que inicialment sense marquesina) farà que ja estigui operativa aquest estiu.

L’alcalde, Albert Gil, ha explicat: “Estem molt satisfets, malgrat el retard, que puguem tenir finalment aquesta parada. Necessitàvem poder oferir una alternativa segura al vehicle privat per accedir a les instal·lacions del cementiri municipal”. El batlle ha recordat: “És una reclamació de fa molts anys del municipi i reclamada en reiterades ocasions a la Generalitat de Catalunya, propietària de la carretera C-1415c, on s'ubica el cementiri municipal i la futura parada de bus”.

La parada s’instal·larà al marge dret de la carretera C-1415c, just davant del cementiri municipal, i formarà part del recorregut habitual de la línia L52. D’aquesta manera, les persones que vulguin tornar amb autobús cap a la Roca, hauran de pujar a l’autobús fins a final de trajecte a Santa Agnès i esperar dins del vehicle a que faci el recorregut en direcció contrària. Les obres crearan una petita zona d’apartada a la carretera i la zona de pujada/baixada de l’autobús.