Es redueixen els abocaments de residus a la via pública un mes després de l'inici de la campanya de sensibilització

Última revisió 07-04-2021 12:27
07/04/2021

Els agents cívics i la Policia Local han fet un esforç per informar i prevenir sobre aquest fet, i la ciutadania ha respost positivament.

Fa aproximadament un mes l’Ajuntament de la Roca del Vallès va fer un pas endavant per mitigar el fort impacte que tenen els abocaments il·legals de residus. En concret l’objectiu era que la població conegués el correcte ús dels contenidors i també dels serveis municipals de la deixalleria i de recollida de voluminosos. D’aquesta manera, es pretenia que es reduís la presència de deixalles a la via pública, millorant així el benestar del veïnat i la cura del medi ambient.

Els agents cívics i la Policia Local han estat treballant intensament per realitzar aquestes tasques de sensibilització. Es va col·locar cartelleria a diverses illes de contenidors que, darrerament, eren punts d’alta concentració d’incivisme, i s’han enviat diversos avisos als domicilis de persones responsables d’abocaments. El resultat és que en aquestes quatre setmanes s’han enviat 15 avisos, sent 10 durant la primera setmana i només 3 durant la darrera. També es valora molt positivament que no s’ha detectat cap cas de reincidència.

A més, el nombre de recollides per part del servei de recollida de voluminosos també s’ha reduït durant aquest mes, després de l’inici de la campanya per lluitar contra els abocaments a la via pública per part de la Policia. Hi ha hagut un total de 50 serveis de recollida, dels quals 22 van produir-se durant la primera setmana i 12 la darrera. Els agents van identificar diversos autors d’abocaments, que van ser o bé denunciats o bé van recollir els residus i posteriorment van fer servir correctament els serveis municipals.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Daniel Valls, ha felicitat al personal municipal per l’esforç fet en aquesta campanya i ha explicat que “la lluita contra l’incivisme requereix molta persistència, però creiem fermament que un poble que lluita per estar net debilita les conductes incíviques. Cada pas endavant, per petit que sigui, és un èxit que ens acosta a l’objectiu final”.

 

 

La neteja de la via pública ha millorat durant les darreres setmanes
La neteja de la via pública ha millorat durant les darreres setmanes