El Cruspilletres tanca edició apropant el plaer de la lectura als infants del municipi

Última revisió 27-06-2022 16:13
27/06/2022

125 alumnes de 4t de Primària han participat de les dues jornades de foment de la lectura

La Biblioteca municipal de la Roca del Vallès ha posat punt i final a una nova edició del Cruspilletres, el programa de foment a la lectura que proposa a l’alumnat de 4t de Primària de les escoles del municipi. Enguany han participat de les dues jornades un total de 125 nens i nenes, qui han gaudit no només de la literatura, sinó també de tallers didàctics. En aquesta edició s’han treballat dos temes: “Boscos endins” i “la nit i els somnis”.

A Boscos endins s’han presentat llibres on el bosc és l'escenari d'una història, altres on el bosc és un lloc d'aventures, d’altres encara presentaven el bosc com a lloc on es produeixen trobades màgiques, o bé el bosc com a espai en transformació que cal protegir; i per suposat, també llibres on es presenta el bosc com a escenari de la majoria dels contes tradicionals que coneixem. A través de la lectura s’ha compartit, parlat i comentat la nostra relació amb l’entorn i com els llibres ofereixen visions diferents sobre la nostra relació.

A La nit i els somnis s’ha parlat sobre la nit, la foscor i les sensacions i emocions que sentim en la foscor. Els infants han llegit i compartit relats i il·lustracions sobre diferents personatges i les seves vivències en aquest àmbit. Els infants han pogut expressar-se i compartir a través de la lectura el món de la nit; un món que també ens ha endinsat en el terreny dels somnis i de les vivències que ens ofereixen.

Al final de cada sessió, s’ha fet un taller didàctic relacionat amb el tema tractat. En el primer cas els infants han elaborat, per grups, unes composicions molt artístiques on han creat els "seus boscos", en el taller sobre la nit han fet atrapa-somnis que han decorat i en els quals hi ha penjat els seus desitjos i somnis. Estan tots penjats a la sala infantil de la Biblioteca.