El consistori fomenta l'ocupació amb la incorporació temporal de 15 persones

Última revisió 25-02-2022 10:38
25/02/2022

A partir de l’1 de març començaran a treballar les persones beneficiàries del programa de Plans d’Ocupació.

Una de les accions clau del govern municipal per donar suport al veïnat en aquest context de crisi és la promoció de les polítiques actives d’ocupació. Així, l’Ajuntament impulsa una nova edició del programa de Plans d’Ocupació, de la mà amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). En concret el proper dia 1 de març començaran a treballar 15 persones al consistori, que es trobaven en situació d'atur.

Durant un any aquestes persones desenvoluparan tasques per reforçar els serveis públics: operaris de brigada municipal, inspectors a la via pública, catalogadors de béns immobles, agents cívics, auxiliars administratius, administratius i una integradora social.

El regidor d’Inserció Laboral, Daniel Valls, ha afirmat: “Amb aquestes contractacions l'Ajuntament té la voluntat de promoure iniciatives per dinamitzar el mercat de treball, contribuir a rebaixar les taxes d'atur, millorar i fomentar l'ocupació de les persones i contribuir al desenvolupament econòmic de la Roca del Vallès.”

El consistori es va comprometre a donar el suport necessari per minimitzar els efectes de la pandèmia sobre el mercat de treball, com el tancament d'establiments i activitats i a la suspensió i/o reducció d'activitats econòmiques, i en conseqüència una gran pèrdua de llocs de treball. Aquesta situació ha provocat un atur prolongat que està causant situacions econòmiques i socials molt greus, sobretot en els col·lectius més vulnerables com són els joves entre 18 i 25 anys, majors de 55 anys, dones amb estudis primaris i persones amb capacitats diferents. Així, els Plans d’Ocupació suposen una oportunitat per aquestes persones i, a la vegada, un reforç dels serveis que ofereix el consistori.