La Policia Local establirà un dispositiu informatiu sobretot dirigit als conductors de quads, motos i altres vehicles tot terreny.

">

Controls d'accés als vehicles a les zones forestals per garantir la seguretat del veïnat i la protecció del medi ambient

Última revisió 02-02-2024 20:00
05/07/2023

La Policia Local establirà un dispositiu informatiu sobretot dirigit als conductors de quads, motos i altres vehicles tot terreny.

L’Ajuntament de la Roca del Vallès iniciarà un dispositiu especial per controlar l’accés a les zones agrícoles i forestals als vehicles de motor. L’objectiu és, per una banda, garantir la seguretat del veïnat que hi passegi, atès que quan fa bon temps augmenta el nombre de persones que accedeixen al medi natural; i per l’altra, preservar aquests espais i minimitzar el risc d’incendi en l’actual context de sequera.

A fi i efecte, la Policia Local establirà controls als principals accessos a mode de campanya informativa, per informar a la població sobre la prohibició d’accedir a aquests espais amb vehicles com motos, quads i cotxes tot terreny, per exemple. Per la seva banda, els Agents Rurals també intensificaran els controls per evitar que hi hagi persones que saltin la normativa. En paral·lel, la Diputació de Barcelona també ha iniciat recentment el Pla de Vigilància contra Incendis (PVI), disposant 232 persones durant la campanya d’estiu dedicades a prevenir els focs.

Es recorda que, com a norma general, els vehicles a motor no poden circular pel medi natural per camins amb amplada inferior a tres metres. Els únics vehicles que sí que ho poden fer són els d’emergències. A més, està totalment prohibit circular camp a través.