ADIF millorarà l'accés a Can Colet i els camins adjacents a la línia ferroviària de Santa Agnès

Última revisió 22-11-2021 13:44
22/11/2021

Eren unes actuacions que l’ens públic tenia pendents i es preveu que s’iniciïn a partir del 24 de novembre.

El gestor d’infraestructures ferroviàries ADIF ha informat a l’Ajuntament de la Roca del Vallès que properament portarà a terme diverses actuacions que tenia pendents al municipi i que han sigut llargament reivindicades pel consistori. En els propers mesos s’hi faran 9 actuacions al llarg del traçat del tren d’alta velocitat que creua el municipi.

D’aquestes actuacions,  properament tindran inici dues d’elles, una a la zona de Santa Agnès de Malanyanes i l’altra a Can Colet.

“És evident que el pas de l’AVE pel nostre municipi ha causat un gran impacte, i ja fa molts anys que des de l’Ajuntament es reclamen tot un seguit de millores per minimitzar aquest. Aquestes millores han d’ajudar a resoldre els diversos conflictes provocats per la implementació d’aquesta infraestructura”, explica el regidor d’Urbanisme, Xavier del Villar. “Des de l’Ajuntament estem amatents a que es compleixin tots els compromisos i a fer seguiment dels treballs, sabent que encara quedaran més conflictes per solucionar, com és la molèstia que provoca el pas de l’AVE al barri de Can Colet, i així ho hem traslladat, de nou, a ADIF”, ha afegit. En aquest sentit, durant el 2022 ADIF hauria d’escometre un total de 7 actuacions més per mantenir i millorar els espais adjacents a la línia d’AVE.

A Santa Agnès, a partir del 24 de novembre començaran les obres per millorar el camí que transcórrer paral·lel a les vies, i un dels passos inferiors d’aquesta. En aquest punt, l’actuació ha de millorar les canalitzacions d’evacuació d’aigua, atès que sovint hi ha problemes d’inundacions quan plou amb força. El canvi dels vorals actuals per uns de més estrets i quadrats, protegits amb reixa, i l’increment d’amplada del camí de 3’5m a 5m, han de permetre circular millorant la seguretat tant dels vehicles com dels vianants que utilitzen aquests camins. També està previst la instal·lació d’un col·lector d’aigua per evitar les inundacions que actualment pateixen les finques confrontants. Està previst que les obres s’allarguin durant dos mesos i afectaran a la circulació d’aquests camins, que es trobaran tallats fins a la finalització de les obres.

A Can Colet, es millorarà l’accés al carrer de Matagalls, que uneix aquesta urbanització amb el carrer Collformic i la carretera C1415c. S’hi construirà un gual per tal de poder donar seguretat a la incorporació amb vehicle – actualment els vehicles han de pujar i baixar de la vorera sense cap tipus de rebaix del bordó -, s’hi crearà un pas de vianants i s’adequaran les voreres per facilitar la mobilitat a peu. En tot el carrer es millorarà la senyalització horitzontal i vertical, i es farà neteja i desbrossada tant del carrer com del camí de servei d’ADIF, per afavorir el bon drenatge del carrer quan plou. Els treballs estan previstos que comencin la setmana del 29 de novembre. Es preveu que les actuacions tinguin una durada entre tres i quatre setmanes.