Les persones i comunitats de propietaris interessats es poden posar en contacte amb l’Oficina Comarcal d’Habitatge per obtenir assessorament sobre com sol·licitar les subvencions.

">

S'obre una convocatòria d'ajuts per la reforma de les llars i millorar-ne l'accessibilitat i l'eficiència energètica

Última revisió 10-07-2020 16:59
10/07/2020

Les persones i comunitats de propietaris interessats es poden posar en contacte amb l’Oficina Comarcal d’Habitatge per obtenir assessorament sobre com sol·licitar les subvencions.

L’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya ha endegat una nova iniciativa per fomentar la reforma de les llars catalanes, en pro que siguin més accessibles, segures i sostenibles. Es tracta de dues línies d’ajudes per a les persones i comunitats de propietaris que tinguin interès a reformar els seus habitatges, que són:

1.  Foment de la millora de l’eficiència energètica i sostenibilitat, basada en  millores en l’estructura i les instal·lacions

2.  Foment de la conservació per arranjar deficiències importants, greus o molt greus, i de la millora de la seguretat d'utilització i de l'accessibilitat.

Així per exemple, a la primera línia s’hi inclouen treballs d’instal·lació de nous sistemes de calefacció, refrigeració, producció d’aigua calenta sanitària i ventilació per al condicionament tèrmic, o millora de l’eficiència energètica dels mateixos. En el segon cas, s’hi inclouen la instal·lació d’ascensors, remuntadors d'escales, rampes o altres dispositius d'accessibilitat. Les ajudes són per subvencionar el pressupost de l’empresa que ha de fer les obres, els honoraris professionals, les despeses de tramitació i altres gestions justificades, tots ells sense impostos ni taxes.

Podeu consultar tot el llistat de les actuacions que es poden sol·licitar en aquest document.

El regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de la Roca del Vallès, Xavier del Villar, ha explicat que “aquests ajuts són molt interessants perquè fomenten la conservació del parc d’habitatge, fomentant que tinguem llars amb millors instal·lacions. Així, les persones poden guanyar en qualitat de vida o, si decideixen llogar l’habitatge més endavant, aquesta serà més atractiva per a persones que n’estiguin buscant”.

Els ajuts s’han de sol·licitar telemàticament, dins del termini de la convocatòria, amb formulari en línia de l’AHC, on caldrà també adjuntar la documentació requerida a l’annex 1 de la convocatòria. Trobareu tota la informació aquí

El termini per presentar les sol·licituds és fins el 18 de setembre. L’Oficina Comarcal d’Habitatge ofereix assessorament sobre aquestes línies i com fer els tràmits. Podeu contactar amb aquest servei a través d’aquest enllaç