Quines novetats suposa la fase 2 de desconfinament?

Última revisió 06-06-2020 10:45
06/06/2020

A partir del 8 de juny es flexibilitzen les mesures preventives pels establiments comercials, els bars i restaurants.

També s’eliminen les franges horàries per sortir a passejar o fer esport, excepte als trams reservats per les persones majors de 70 anys.

El procés de desescalada va avançant i a partir del dilluns 8 de juny les tres regions sanitàries de Barcelona i l’Àrea Metropolitana passarem a la fase 2 de desconfinament. Es tracta de la penúltima etapa cap a l’aixecament de totes les mesures preventives que afecten a la quotidianitat de les persones, fet que implica que s’aixequen diverses restriccions que la ciutadania i el teixit empresarial ha hagut de complir fins ara. Repassem els principals aspectes:

S’eliminen les franges horàries

De totes les restriccions d’edat i hores del dia per sortir a passejar i fer esport, només es mantenen les franges de 10 a 12 h i de 19 h a 20 h, que són els trams reservats per a les persones majors de 70 anys. Durant la resta del dia les persones poden sortir lliurement.

S’amplien les reunions socials

Es poden fer trobades de fins a 15 persones que no conviuen al mateix domicili, tant a l’aire lliure com a casa. Si es participa a una activitat d’oci planificada amb cita prèvia, es poden arribar a reunir 20 persones.

Reobren els centres d’ensenyament

Les escoles i l’institut obren, amb restriccions d'aforament i mesures d'higiene i seguretat, per oferir acció educativa per als alumnes que finalitzen etapa i/o necessiten titulació: 6è de primària, 4t d'ESO, 2n de batxillerat, i 2n curs de cicles d'FP i de règim especial. Trobareu la informació dels centres de la Roca del Vallès aquí.

Visites a les residències

Es permeten les visites a les residències de gent gran, però només als centres sense cap cas de COVID-19 o als centres que tinguin ben delimitats els casos positius en zones separades.

Es pot accedir a l’interior de bars i restaurants

Els establiments de restauració reprenen el servei de taula, però amb restriccions d'entre un 30% i un 50% de la seva capacitat habitual. La neteja i desinfecció dels espais haurà de ser intensiva.

Reobren els centres comercials

Els centres comercials, entren en funcionament, amb restriccions d'aforament (30% en zones comunes i 40% en locals comercials) i sense la possibilitat de romandre en zones comunes o recreatives. Pel que fa als establiments que fins ara estaven tancats, podran obrir independentment de la seva superfície, sense necessitat de cita prèvia, i amb un límit d’aforament del 40%.

Trobareu totes les mesures de desconfinament de la fase 2 en aquest enllaç

Pel que fa als equipaments esportius i culturals de la Roca del Vallès, l’Ajuntament informarà quan correspongui de la seva reobertura i les mesures que s’hauran d’adoptar.