Segons dades recollides per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals seguint el sistema de càlcul utilitzat pel grup de Recerca BIOCOM-SC de la UPC i amb xifres del portal Dades Obertes de la Generalitat, l'índex de risc de brot a la Roca del Vallès és molt alt.

">

L'Ajuntament demana extremar les precaucions per evitar la propagació de la Covid-19 davant l'augment de casos al territori

Última revisió 12-08-2020 08:18
03/08/2020

Segons dades recollides per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals seguint el sistema de càlcul utilitzat pel grup de Recerca BIOCOM-SC de la UPC i amb xifres del portal Dades Obertes de la Generalitat, l'índex de risc de brot a la Roca del Vallès és molt alt.

Davant l’augment del nombre de positius per Covid-19 registrats al municipi -set persones diagnosticades amb PCR la darrera setmana-, l'Ajuntament de la Roca del Vallès recorda a la ciutadania la necessitat d'extremar les precaucions i reduir les trobades socials, així com seguir mantenint les mesures de prevenció que determinen les autoritats sanitàries: el rentat de mans freqüent, la distància de seguretat i portar sempre la mascareta.

La regidora de Salut Pública, Marta Pujol, manifesta que "Ajuntament i ciutadania hem de continuar sumant esforços i no abaixar la guàrdia per contenir la pandèmia de la Covid-19; són moments excepcionals i hem de mantenir la nostra actitud cívica i responsable i ser el màxim de curosos per evitar el contagi i la propagació del coronavirus".

Segons les dades facilitades per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment és de 3 punts a la Roca del Vallès, una dada que posa de manifest que la pandèmia creix al territori perquè aquesta xifra és superior a 1.

Per aquest motiu, l'Ajuntament reitera que la higiene és un element clau per prevenir la transmissió de la Covid-19. Mantenir les mans ben netes, seguir les normes de conservació i preparació dels aliments, i netejar i desinfectar la llar són mesures bàsiques per prevenir el risc de contraure i transmetre la malaltia. A més, amb la represa de la nova normalitat després dels mesos de confinament, cal seguir extremant les mesures de prevenció, com ara respectar la distància física personal de seguretat d’1,5 metres, tant en espais tancats com a l'aire lliure, amb aquelles persones amb qui no es conviu, encara que siguin familiars o amics.

D’altra banda, la recuperació de la vida social ha d’anar acompanyada de mesures adreçades a garantir la seguretat de les activitats, especialment les que es desenvolupen en espais tancats, no tenen una bona ventilació, o compten amb la participació d’una alta densitat de persones. Per a més informació i detalls sobre les mesures de protecció que cal aplicar, podeu consultar aquest espai del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.