La renovada imatge corporativa serà d’ús exclusivament administratiu i representa, de manera estilitzada i moderna, els tres nuclis de població del municipi

">

La Roca del Vallès estrena nou logotip

Última revisió 29-11-2019 11:08
29/11/2019

La renovada imatge corporativa serà d’ús exclusivament administratiu i representa, de manera estilitzada i moderna, els tres nuclis de població del municipi

Des d’aquest mes de novembre l’Ajuntament de la Roca del Vallès disposa d’una nova marca administrativa que farà servir en les seves comunicacions. Es tracta d’un logotip més modern que estilitza l’escut heràldic del municipi.

L’escut està compost per un element central que és una roca d’or, té tres creus gregues i a la part inferior hi apareix la referència a l’emblema del Casal de Barcelona i a la part superior la corona corresponent a la històrica baronia. El nou escut administratiu estilitza tot aquest conjunt amb formes més arrodonides i simples, fent que la roca central esdevingui en tres representant els nuclis del municipi (la Roca, la Torreta i Santa Agnès), mantenint les quatre barres a la part inferior i fent desaparèixer la corona a la part superior.

Al llarg de la història del municipi de la Roca del Vallès s’han utilitzat diferents imatges per representar el seu territori, les seves figures o les seves institucions, i aquesta formarà part d’aquest conjunt de símbols. La regidora de Comunicació i Imatge, Ainoa Herrera, ha explicat que «la nova marca serà exclusivament d’ús administratiu, amb l’objectiu d’aconseguir més proximitat i una relació per igual de tots els veïns i veïnes. És per això que el nou escut no te símbols que referenciïn a cap tipus de religió, ideologia o pensament».

La nova imatge ja s’ha començat a fer servir i es fa evident en el renovat web municipal, ja que encapçala aquest espai. La nova marca en cap cas substituirà l’antic i tradicional escut, que se seguirà fent servir per representar institucionalment la Roca del Vallès. Així, l’escut heràldic seguirà sent l’aprovat pel Ple municipal l’any 2000, mentre que el nou logotip serà el d’ús quotidià en tota l’estructura organitzativa i de relació de l’Ajuntament envers la ciutadania.