Les condicions meteorològiques i l’aturada dels serveis de control d’aquest insecte per culpa de l’estat d’alarma fa que es temi la seva proliferació durant les properes setmanes

">

Enguany cal la implicació del veïnat per combatre el mosquit tigre!

Última revisió 07-05-2020 11:46
07/05/2020

Les condicions meteorològiques i l’aturada dels serveis de control d’aquest insecte per culpa de l’estat d’alarma fa que es temi la seva proliferació durant les properes setmanes

El Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona ha alertat als ajuntaments que aquest any pot haver-hi un augment significatiu de la presència del mosquit tigre, una espècie invasora que fa anys que s’ha establert al nostre país i causa moltes molèsties a la població. Les abundants pluges de l’inici de la primavera i les altes temperatures d’aquests dies han beneficiat que aquest insecte hagi proliferat, sumat a l’aturada dels controls periòdics per culpa de l’estat d’alarma, en el moment en que aquest insecte s’acostuma a reproduir.

Per aquest motiu el consistori demana la col·laboració del conjunt de veïns i veïnes per combatre l’auge de l’insecte. Això només s'aconsegueix eliminant els llocs d'aigua on creixen, habitualment acumulacions en recipients que es deixen a la intempèrie, per exemple, plats sota de testos, bidons, regadores, petites basses, etc.

En paral·lel el consistori demana que es realitzin més tractaments preventius per contribuir a la reducció de la presència del mosquit. La regidora de Salut Pública, Marta Pujol, ha afirmat que “apel·lem al compromís i la responsabilitat del veïnat per combatre aquest insecte, que causa moltes molèsties i és un veritable problema de salut comunitària. A la vegada, esperem que es tornin a activar els recursos perquè des del consistori puguem realitzar accions preventives el més ràpidament possible.

Com és aquest insecte?

El mosquit tigre es reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes, i apareix normalment de dia i no pas de nit. Els ous i les larves viuen en petites basses d'aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana. Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen.

Al web de la Generalitat de Catalunya hi ha tot un espai dedicat al mosquit tigre amb consells i informació sobre com evitar la seva proliferació.