Se suspenen o s’ajornen les activitats previstes massives i les competicions esportives s’hauran de celebrar a porta tancada

La Federació Catalana de Futbol ha decidit anul·lar totes les competicions durant 15 dies

">

El Govern informa de noves mesures preventives per evitar el contagi del coronavirus

Última revisió 11-03-2020 17:58
11/03/2020

Se suspenen o s’ajornen les activitats previstes massives i les competicions esportives s’hauran de celebrar a porta tancada

La Federació Catalana de Futbol ha decidit anul·lar totes les competicions durant 15 dies

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha pres diverses decisions amb impacte sobre el dia a dia de la població per tal de frenar l’expansió del coronavirus. Es preveu que ens els pròxims dies es prenguin noves mesures preventives, de les que s’anirà informant degudament. L’Ajuntament de la Roca del Vallès ha constituït un Comitè de Seguiment que està amatent de totes les novetats per tal de realitzar les accions necessàries per contribuir a evitar que més persones es contagiïn.

Així el Govern ha decidit que durant dues setmanes...:

  • Els esdeveniments esportius, professionals i no professionals, que se celebrin a Catalunya es faran a porta tancada, excepte aquells en què hi participin menors d’edat, que podran anar acompanyats per familiars.
  • Se suspenen o s’ajornen les activitats col·lectives en espais tancats o oberts que impliquin una concentració superior a 1.000 persones. En els casos en què aquestes activitats es desenvolupin en espais amb aforament inferior a les 1.000 persones, es podran celebrar únicament si només s’ocupa un terç de l’aforament màxim autoritzat, amb l’objectiu de garantir un espai de separació adequat entre els participants.

Aquestes mesures de restricció s’apliquen a espectacles públics, recreatius i d’oci, activitats culturals, religioses o similars, amb independència que siguin ofertes per un titular, explotador o organitzador públic o privat. Podeu obtenir més informació de les decisions del Govern aquí.

Suspensió de competicions esportives

La Federació Catalana de Futbol ha anat un pas més enllà i ha decidit suspendre totes les competicions de futbol i futbol sala durant les properes dues setmanes. En un comunicat, la FCF explica que també suspèn tota l’activitat formativa que organitza la pròpia federació.

Per la seva banda, la Federació Catalana d’Handbol també ha informat a través d’un comunicat que se suspenen tots els partits durant 15 dies, malgrat que el marge de temps és revisable segons evolucionin els fets.

Anul·lades les activitats escolars amb diversos centres implicats

Ahir el departament d’Educació de la Generalitat ja va instar a la suspensió de tota activitat que organitzin els centres educatius que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament. Les sortides lectives que impliquin un sol centre es poden mantenir. A més també es mantenen les portes obertes que s’estan duent a terme aquests dies, però es recomana als centres que es reforcin les mesures de prevenció, com ara evitar aglomeracions de persones en espais reduïts i situar les indicacions de prevenció de contagi ben visibles als centres.

L’Ajuntament seguirà informant a la població de totes les decisions que es prenguin i tinguin una afectació directa sobre la quotidianitat, tot i que reitera la crida a la calma i que només es faci cas de les informacions oficials.